tisdag, maj 02, 2006

Varför jag inte vill ha en massa ägg till frysen

Jag är extremt lättstimulerad, det hör ju till PCO:s natur (P=poly=många, O=ovarie=äggblåsor/äggstockar) Nu vet jag ju inte säkert att det kommer att gå bra med äggplocket idag, men mycket tyder på att det kommer att bli en del ägg.

Min förhoppning är inte att frysen ska bli fylld med frysta ägg, jag vet hur svårt jag har att säga stop och har jag outtömliga källor att ösa ur kommer jag att fortsätta sätta in frysta ägg även om det aldrig lyckas. Det bättre alternativet om de inte lyckas efter några försök är ju att antingen ge upp den här vägen och istället satsa på adoptionsvägen eller att göra fulla försök på en privatklinik istället. Chansen är ju trots allt högre att lyckas med färska än med frysta.

Så därför är min förhoppning nu ett fint guldägg tillbaka på torsdag och sedan 2-3 stycken till frysen.

Och jag inser ju hur förmätet det här inlägget låter för den som inte har ekonomiska möjligheter till varken privatfinansierade försök eller adoption, och jag ber verkligen om ursäkt och är hemskt ledsen att det är möjligt för oss med tur i livet att köpa oss fler möjligheter att få barn. Men nu när jag har den möjligheten tar jag den.

Inga kommentarer: