lördag, maj 27, 2006

Bra tecken

Nu har illamåendet satt in på riktigt. Jag känner mig rejält bakfull hela tiden. Och jag är så glad!!!!

Förra gången var jag otroligt låg, men jag mådde inte alls så här illa. Måtte det här nu bara vara ett gott tecken.

3 kommentarer:

Pia sa...

Det tror jag. Jag tror det är ett tecken på att alla hormoner flödar på som de ska.
Heja, heja!

Isidor sa...

Är inte alla tecken goda tecken? Varhelst man läser står att det öronsusning, bakfylla, nageltrång och besvärliga husdjur alla är goda tecken. Illamåendet är väl för all del ett av de mer vedertagna, men det vore kul att se en lista på vilka tecken som faktiskt är goda tecken och vad de, mer specifikt, är goda tecken på.

Att du är gravid-illamående är det väl dock ytterst få som tvivlar på, och du var jätteduktig som gick på fest ändå! Heja heja!

Pia sa...

Jag tycker det är viktigt att inte jämföra illamående efter bekräftat graviditetstest med såna symptom som många tycker sig känna innan de faktiskt får bekräfat att de är gravida.

På KI:s hemsida står det "Illamåendet beror på höga halter av hormoner som bildas under graviditeten och som ökar belastningen på levern där hormonerna bryts ner. " (Mer finns att läsa på http://www.karolinska.se/templates/Page.aspx?id=37470).

Att man mår illa är ju då ett slags bekräftelse på att hormonhalterna ökar och det får man väl säga är klart positivt, ycker jag.