tisdag, maj 02, 2006

Äggplockningsrapport

Nu är äggplocket avklarat, och alla droger har garanterat gått ur kroppen. Så nu kan jag rapportera.

Allt gick bra. Barnmorskorna var snälla, kattpappan klarade av att prestera, plocket gjorde inte ont och allt annat fungerade också.

10 stycken ägg blev skörden. Det fanns visst några ägg till där inne som de lämnade kvar. Jag fattade aldrig om det berodde på att mina magmuskler var för starka, eller om det var av något annat skäl som de inte plockade alla? I alla fall tryckte barnmorskan hårt på min mage för att läkaren skulle kunna komma åt äggstockarna ordentligt och då konstaterade barnmorskan att jag hade väldigt starka magmuskler och frågade om jag tränade mycket. Jag är så här i efterhand väldigt stolt över att min myckna träning tydligen gett effekt, och eftersom kattpappan säger att det inte var magmusklernas fel att de gav upp får jag väl vara nöjd.

Med 10 ägg är det möjligt att hälften inte blir befruktade och jag har fortfarande något fler än vad som var mitt mål, med andra ord är jag väldigt nöjd.

Jag har ganska ont i magen nu, men det är en hanterbar smärta. Och det blir bättre om jag sitter stilla och undviker vissa ställningar. Jag har faktiskt mått mycket sämre hela helgen än vad jag gör nu, så inte heller där har jag något att klaga på.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Skönt att höra att allt gick bra! Ta det nu lugnt och njut av att vila (om det går).

Stor kram!

Linda sa...

Skönt att höra att allt gick bra, då kanske jag kan slappna av lite inför i morgon... Som det är nu kan jag knappt gå så om det inte blir värre är jag nöjd =)

Pia sa...

Vad bra att det gick bra och att det känns som lagom antal ägg.

Saring sa...

Grattis till fin skörd ;o)
Kram!

Kajsa Bergman Fällén sa...

Skönt att höra att det gick så bra! Kram

Anna sa...

Grattis till ett perfekt plock! Du är stark, gumman!!

Astillbe sa...

Härligt att allt gick bra, håller tummarna för att _minst_ hälften blir befruktade.

Kramar