fredag, maj 05, 2006

gnäll

Om jag någon gång blir gravid ska jag försöka att inte gnälla för mycket över saker som är som de ska.

Men nu när jag inte är gravid men ändå uppvisar alla jobbiga symptom tänker jag faktiskt ta mig friheten att gnälla.
Det är något sorts ödets ironi att råka ut för det utan att vara säker på att de leder någonstans.

Jag är dödstrött, i dag när jag kom hem från skolan slocknade jag och sov djupt i flera timmar. Köket som behövde en ordentlig omgång är fortfarande inte i ordning.

Men det värsta är att jag är så hungrig hela tiden. Jag har ju väldigt lätt att gå upp i vikt och vill verkligen inte om två veckor sitta med negativt test + en massa extrakilon.
Jag äter rätt tråkigt till vardags, och äter alltid samma sak till frukost och sedan har jag morötter med mig till skolan att knapra på under dagen. Detta tillsammans med lunchlåda innehållande gårdagens middag brukar alltid räcka för att hålla mig mätt till klockan fem när jag brukar äta mellanmål innan träningen.
Men nu tror jag att jag ska svälta ihjäl redan vid halvtretiden. Idag gav jag upp sökandet efter artiklar till mitt projektarbete eftersom jag var för hungrig för att få något gjort, och det som erbjuds i skolans servering vill jag inte äta.

Jag har handlat en massa viktväktaryoughurtar och annat småkrafs som jag ska försöka hålla hungern borta med. Men egentligen är jag inte nöjd, är det någon som har tips på mättande fett- och sockerfria mellanmål som inte smakar papper?

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag äter nötter. Visserligen är de inte fettfria men de mättar - och så är det bra fett.

Pistaschnötter är bra, för det tar lång tid att pilla upp skalen så då hinner man inte äta fler än vad man behöver.

Anonym sa...

mandel har oxå bra fetter, såg på "Du är vad du äter" och den tjejen rekommenderade 10 mandlar per dag...som lite snacks

Kattmamman (a.k.a. Bridz) sa...

Jo nötter är säkert bra egentligen, fast jag är lite rädd för dem eftersom de innehåller så mycket fett. Men tack för tipsen, jag ska nog prova att köpa hem en påse.

Anonym sa...

Grejen med nötter är att man blir mätt, och håller sig mätt.

Jag följer en slags GI-diet, och tycker att det funkar bra för mig. Gick ner nio kilo i början på förra året, och har lyckats hålla mig nere med hjälp av den dieten.

jag äter ganska mycket nötter, grönsaker och fisk/kött/kyckling men hoppar över kolhydratrika saker. Även om jag unnar mig potatis då och då, eller en pizza ibland, så går jag inte upp igen.

Så jag är jättenöjd.