torsdag, mars 16, 2006

Inkonsekvens på hög nivå

Jag får inga snällare sömntabletter. De jag har fått nu är de enda som är godkända att äta under graviditet, tyvärr blir jag tröttare dagen därpå av att äta tabletterna än vad jag blir av att vara vaken hela natten.
Naturligtvis skulle jag aldrig någonsin utsätta ett foster för risken att äta "farliga" tabletter, men däremot ville jag ha dem och äta under de perioder jag vet att jag inte är gravid (från mens till ägglossningsspruta).

Men min läkare vägrar att skriva ut sådana till mig eftersom jag inte skyddar mig. Min fråga här, som jag också framförde till henne är hur mycket mer skyddad från graviditet man kan vara, än när man har äggstockar som av sig själva inte kan producera ägg och man dessutom minst en gång i veckan går på VUL och studerar tidigare nämnda äggstockar? Jag vet personer som blivit gravida trots p-piller, spiral, kondomer, säkra perioder o.s.v. Däremot vet jag ingen som blivit gravid trots att deras specialiserade gynekolog lovat att de ännu inte ägglossat. Ingen kvinna i fertil ålder borde enligt det här resonemanget någonsin kunna få sömntabletter utskrivna åt sig.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Åh!!!

Ännu ett tecken på att sjukvården är fyrkantig och styltig och att vissa verkligen har noll koll.

Kram!

Anna sa...

Det är ju fullständigt sanslöst!!!

Dessutom, visst är det väl så att embryot och mamman inte delar blodomlopp förrän moderkakan har tagit över från gulekroppen. Och det dröjer väl till i vecka 8 eller någonting sådant. Och lååångt innan dess lär du ju upptäcka om du är gravid.

Kan förresten inte din gyn skriva ut sömntabletterna? Han/hon borde ju åtminstone fatta vad du går igenom

Kram Anna

Kattmamman (a.k.a. Bridz) sa...

Anna, jag kan visserligen tänka mig att det är farligt med sömntabletter för fostret på fler sätt än genom att fostret blir påverkat. Kanske kan de göra så att celldelninge sätts ur spel så att fostret får missbildningar eller något. Så det finns all anledning i världen att inte äta dem från den dagen jag tagit ägglossningssprutan. Men som sagt, jag har bättre koll än de allra flesta på när jag ägglossar.

Jag ska prata med min gyn om sömntabletter, hon vet ju också att jag inte kan bli gravid utan att veta om det.