fredag, mars 17, 2006

Djup suck

Jag satt och funderade lite på hur vi ska gå vidare nu. Över sommaren har min klinik stängt och då får jag inte göra behandlingar... kanske skulle jag ringa CvL och kolla läget för att göra en privat IVF.

Bara på skoj surfade jag in på Huddinge sjukhus hemsida, det är där de landstingsfinansierade IVF:erna görs i Stockholm. Av en händelse såg jag att telefontiden för frågor om kötiden var just nu, så jag ringde. Den jag pratade med tog mitt personnummer och slog upp oss. Och när hon hittade oss konstaterade hon att vi var framme i kön, och att en kallelse borde gått ut för länge sedan. En förklaring till varför den inte gått ut fick jag inte, och inte heller någon ursäkt. Bara en sur fråga om jag ville ha en tid.

Det här är ju det största och viktigaste i hela mitt liv, och människan har mage att vara undrande om jag verkligen vill ha en tid? Varför tror hon att jag ringde? För att kunna skratta och säga att ja jag vill ju inte ha barn, ta bort mig ur den där fåniga kön genast?

Hon skulle skicka en kallelse för informationssamtal... och har jag inte fått den snarast så ringer jag igen, nu litar jag inte på Huddinge längre.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det är bara att vänja sig! De flesta av mina samtal och besök på Huddinges Fertilitetsklinik slutade med att jag var skitsur när jag la på luren/gick därifrån.

Ett tips: skriv upp allt "viktigt" som sägs, dubbelkolla precis ALLT och lita inte på att de har koll på dig, din kropp, dina journaler eller dina speciella förutsättningar.

Jag vill verkligen inte skrämmas, men jag är jättebesviken på hur det blev för mig och min man på Huddinge sjukhus. Men jag vet oxå att det finns en massa nöjda par som faktiskt blivit gravida där! Jag håller tumme för dig.

/Annika, extremt hemlig tjuvläsare på AFF

Kattmamman (a.k.a. Bridz) sa...

Tack för varningen.

Ja min första kontakt var ju inte direkt positiv, så då är det lätt att tro på det du säger.

Förhoppningsvis är de duktiga på det medicinska i alla fall, så får man kanske själv hålla reda på allt det prakiska? *dubbelsuck*