måndag, november 24, 2008

Präktig och stolt

Jag tycker att det är lite roligt att det så ofta poppar upp kommentarer i min blogg från folk som stör sig på att jag är för präktig.

Varför gör inte alla sitt bästa för att göra det de tycker är viktigt, det förstår inte jag?

9 kommentarer:

Anonym sa...

Hej du!
Jag kan tänka mig att vissa stör sig på att du gärna uttalar dig om vad andra gör fel-i ditt tycke fel alltså, att göra si eller så. Jag som läser din blogg lite då och då kan tänka att ditt största misstag var att (typ) köpa vanlig grön mjölk istället för eko grön mjölk på ica. Kan tänka att du har lätt för att få folk att känna sig "små". Äsch, jag vet inte, det var en tanke bara.

Anonym sa...

Hur har det gått för er, har ni stora klarat er undan kräkningar?

Anonym sa...

Hej

Ny i debatten.

Jag förstår verkligen att du vill föda på BBS (=BB sthlm). Jag har lika goda erf som du har. Verkligen ett stort grattis till din plats där!!

Jag är lite av BBS-proffs, då jag gått på deras möd.v., fött två av tre barn där osv.

BBS-storyn from the beginning: År 2000/2001 var det otrolig platsbrist inom förlossningen (trots att det föddes mkt färre barn jmf med t ex idag). Jag födde våren 2001 och blev ex.vis hänvisad utanför länet. Hösten 2001 öppnade BBS. De som hänvisades till andra sjukhus, andra landsändar mm m, var OKOMPLICERADE förlossningar, gärna förstgångsföderskor (som man visste tog tid på sig). Det var för DESSA (första- och flergångsföderskor) kvinnor som LANDSTINGET skrev avtal med BBS för att ta emot. Dealen var alltså okomplicerade kvinnor, för att de mer komplicerade fallen hänvisar man inte så gärna bort från de stora sjukhusen (säger man åtminstone).
BBS vill själva (jag har pratat med MÅNGA i deras personal) vilja ta in ALLA oavsett komplikation, men avtalen med Landstinget är fast. De försöker få nytt avtal.

Mina två nästa barn har jag alltså fött på BBS, och jag tycker att BBS borde vara en "lägsta standard" på alla BB i hela sverige, vilket det absolut inte är.
BBS (tillsammans med Södra BB (fd ABC)) leder ligan klart. Med flera hästlängder. Jag vet många som fött på ett annat sjukhus och föder barn nr 2 eller 3 på ovanstående ställen som säger att; "ja, det är självklart att det är SÅHÄR all förlossning borde vara". Man märker skillnaden såååå klart när man har varit med om nåt annat.

Händer det en komplikation under pågående födsel finns ALLA resurser på BBS - jag lovar.

Och det är ingen 'elit' som föder på BBS. Jag själv är en helt vanlig mamma, såsom alla andra.

/3-barnsmamman

Yogamamma sa...

Jag kan inte låta bli att skratta. Många verkar ha så fjuttiga liv att de liksom bara måste anmärka på andra istället för att låta varje människa göra precis som just hon vill.
You go girl!

Kajsa Bergman Fällén sa...

Jag får instämma med Yogamamma här, herregud säger jag bara, vad är det för trams?

BTW så föder vi som inte bor i Sthlm på förlossningsavdelningar helt utan specialistvård, det finns ju typ en värld utanför Sthlm med ett gäng sjukhus som inte förlöser riskgraviditeter. Det är inget specifikt för BB Stockholm.

Anonym sa...

Äh, givetvis vill man föda där man tror att man kommer trivas bäst!

Ang. präktig eller inte så är det bara att skita i alla sura kommentarer. Du är hundra tusen gånger bättre än mig på att vara miljömedveten men jag är bara glad att det finns personer som du, som orkar och engagerar sig.

Sen är du en jäkla kämpe i din graviditet med tanke på hur mycket tyngre du är som höggravid. Jag hade aldrig orkat utan att gnälla konstant.

Fortsätt gärna vara präktig men jag hoppas att du slipper fortsätta vara gravid snart. ;-)

Kram från en som nästan aldrig kommenterar men alltid läser.

Anonym sa...

Jag måste säga att detta är en av få bloggar som engagerar mig. Visst vi har inte lika åsikter i allt och jag kan morra ibland. Men här får man faktiskt ha en åsikt och få tillgång till diskussion med en person som sällan "fegar" för svåra ämnen.

Detta är inte att vara präktig anser jag, utan ett tecken på engagemang och kunskap.Och det är din blogg som jag är tacksam för att inte bli raderad från när jag ger mig in i dikussioner.

Hoppas bebisen kommer ut snart!
Mariamamman

Anonym sa...

Glömde skicka med denna länk. Intressant och tankevärt om den gravida kvinnan.

http://www.dn.se/content/1/c6/85/38/31/Lorentzi.pdf

Mariamamman

Anna sa...

Visst är det lustigt att om man försöker vara duktig och göra rätt (dåliga ord, men kommer inte på andra just nu) med någonting, exempelvis miljön, så ska man inte få synda alls. Då ska man vara helt igenom Jesus liksom, annars är man en hycklare och får höra att man ändå står sig själv närmast. Är det en svensk grej att man måste göra allting perfekt, annars är det ingen idé att göra det alls?