söndag, november 30, 2008

Frigjorda energipunkter

Nu har grannen varit här och tryckt på en massa punkter och påstår att jag fått fri energi... Det kanske fungerar? Hon trodde i alla fall att vi skulle hinna åka in innan morgonrusningen i morgon, hoppas hon har rätt.

7 kommentarer:

Isidor sa...

Akupressur, ja, jo. Kanske. Kan nog funka.
Frigjorda Energier? DRA ÅT HELVETE! New Age-hokus pokus ger mig krypningar på ryggen!

Anonym sa...

Ja, man får ju tycka vad man vill (jag vet vad jag tycker!). Bara det känns bra för Kattmamman så är jag nöjd. Och helst att lillkatten förstår vinken och tar sig neråt en bit till.

Snaaaaart.

Anonym sa...

Oh Yeees, detta är något av det obehagligaste när jag tänker på förlossningar, allt detta frigörande av energier och positiva målbilder, uärk. Det blir absolut något att ta upp på workshoppen. Känner du att du blir hjälpt av detta så är det väl bra. Hoppas allt är går strålande och att minstingen snart ser dagens ljus.
Stor kram!
/AS

Kattmamman (a.k.a. Bridz) sa...

Fast det där med energier och flum har jag inte stött på någonstans inom sjukvården. Jag vet inte om jag har haft tur, men jag tror att det är ganska representativt för utbildade barnmorskor och läkare att inte hålla på med sådant.

De frigjorda energierna kommer bara från vår knäppa granne. Och det känns ingenting för mig. Mer än att jag ändå inte har något att göra utom att vänta, och då kunde hon lika gärna få trycka lite. Det finns faktiskt vetenskapligt bevisad effekt av akupressur, även om man inte köper snacket runtomkring.

Kattmamman (a.k.a. Bridz) sa...

Målbild tror jag förresten är ganska bra när man ska ta sig genom något jobbigt, jag ser det inte som något särskilt flummigt.

Min målbild har handlat om att få träna igen, det behöver inte vara stränder med hoppande delfiner eller så.

Ungefär som att det kan vara bra att tänka sig målgången om man ska springa ett jobbigt lopp, så att man orkar när det känns väldigt långt kvar på mitten.

Anonym sa...

Det är inte sjukvården som pratar flum, de säger mest att jag kommer att få veta det som behövs. Men när är mer oklart.

Men på nätet. Det känns som att det är någon sorts tävling om vem som är duktigast på att föda barn så naturligt som möjligt. Helst utan smärtlindring överhuvudtaget, varför är det ingen som förklarar.

Positiva målbilder har jag retat upp mig på efter att ha läst och sett Anna från Annas profylax berätta om hur hon föreställde sig att hon dök ner till sin bäbis osv och ett tips till pappan om den födande kvinnan ville "ge upp" var att han skulle hålla upp ett bebisplagg och påminna om den positiva målbilden. Vilket skulle få mig att vilja döda.

Positiv smärta är också något som förekommer ofta. Som att eftersom det är en positiv smärta ska man inte ha bedövning. Och kvinnor som har haft otroligt smärtsamma och jobbiga förlossningar känner dåligt samvete för att de bara var tacksamma att smärtan upphörde och inte kände någon överväldigande glädje över barnet. Jag tycker det är självklart att känna så och att det är fruktansvärt att någon ska behöva ha skuldkänslor för att man är oerhört tacksam över att en långvarig plåga upphör och inte riktigt orkar fokusera på något annat än att man det är över.

Jag är inte rädd för smärtan eftersom jag inte vet hur det känns och jag har inte tagit ställning till vad man kan vilja ha för bedövning osv, det känns bara svårt att få reda på fakta, fördelar och nackdelar osv. Och att få tips om hur man själv kan förbereda sig för att underlätta förlossningen utan att bli utsatt för flum.

Uppenbarligen hade ju granntanten iaf fel om de frigjorda energierna.

Jag vill verkligen prata om detta ämne med dig, har tänkt länge på det, kanske blir på söndag om inte energierna frigjorts innan dess
; )

/AS

Kattmamman (a.k.a. Bridz) sa...

Jag kan berätta för dig varför jag ville/vill försöka föda utan bedövning. Och om du inte har läst "Att föda" ska du få låna den av mig efter min förlossning.

Jag tror mig dessutom vara ganska liberal till de flesta förhållningssätt, men så klart är jag färgad av min egen övertygelse och upplevelse.

Och jag tror nog att jag är hemma på söndag... energierna är visst ute och far någon annanstans.