lördag, november 01, 2008

Gnäll, gnäll, gnäll (om vikten)

Nu väger jag mer än vad jag någonsin har gjort.

Förra graviditeten gick jag upp 33 kilo. Nu i vecka 34 är den vikten passerad.

Undrar hur mycket man kan gå upp i vikt på väldigt kort tid utan att det sätter spår på kroppen?

3 kommentarer:

Fia sa...

Man får gnälla när man har gått upp 34 kg utan att ha förtjänat det. Kroppen verkar leva sitt eget liv under graviditeten och i många fall går det inte att påverka vad som händer med vikten. Kanske "minns" din kropp att du har haft ätstörningar och gör allt för att täcka upp för en ev. svält?? Ovetenskapligt svammel från mig.
Blev själv väldigt förvånad över hur fort kroppen återhämtar sig efter en graviditet och rejäl viktuppgång. Detta trots att jag har passerat 30 för ett par år sedan.
Kram!

Anonym sa...

Jag tror man kan gå upp mycket. Jag gick upp ca 35 kg de sista kilona gick snabbt (vätska antar jag) Jag tycker själv inte att det syns ett spår av detta ;) förutom några pyttebristningar vid ärret efter snittet..o.jag har passerat 40 strecket med några år. Så jag tror det finns hopp....(nåja magen är lite pösigare än förut...)
ha de´/fredrika

Yogamamma sa...

En graviditet sätter ju alltid spår på kroppen. Jag har hört att det ta mellan 3-7 år för kroppen att stabilisera sig helt efter en graviditet/förlossning beroende på grundförutsättningar, gener, ålder osv.
Att gå upp så mycket som du gjort blir ju självklart tungt, tungt, tungt för kroppen.
JAG tycker att det är tungt såhär på slutet och jag har bara gått upp 10 kilo!