onsdag, januari 16, 2008

Släkt? nä knappast

Min syster har träffat en ny kille. Han har flyttat in i hennes lägenhet, och så vitt jag förstår betalar han inte ett öre för sig, varken för hyran eller maten han äter. Han vill nämligen inte jobba, utan ska bli författare, och ägnar dagarna åt att skriva på sin bok. Syster får förstås försörja vem hon vill på vilka villkor hon vill.

Men igår så ringde hon hem till oss. Pojkvännens syster ska tydligen ha barn, och min syster frågade om inte de kunde få urvuxna barnkläder. När jag svarade att jag redan sålt de pyttebabykläder jag inte vill spara hörde jag honom fråga om de inte kunde få de kläder Lillkatten växer ur nu. Syster menade kanske att de skulle betala för kläderna, men på honom så lät det som att jag skulle skänka dem.

Kalla mig snål, men jag skänker faktiskt inte bort saker till en okänd människas syster, även om han råkar vara försörjd av min syster. Jag har aldrig träffat pojkvännen, inte ens pratat med honom i telefon.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ibland undrar man hur folk är funtande. Parasit kanske är ett passande ord? Klart du inte ska ge dina kläder till henne (pojkvännens syster, inte din syster). /HB

Anonym sa...

Just idag har jag haft ett smärre utbrott på en snål kompis så när jag läser detta känner jag hur ilskan blossar upp igen. Fy fan. PARASIT är ordet precis som HB skriver ovan.

Du gör helt rätt som sätter stopp för detta. helt ok att skänka kläder till okända om de är fattiga, men beror fattidomen på lathet ska de inte ha en tråd! Basta.

Pia sa...

Jag håller med. Jag tycker det är lite märkligt med folk som bara tar för givet att andra ska försörja och fixa saker åt dem själva (och deras släktingar).