onsdag, januari 30, 2008

Laglös

Som student är man så utlämnad.

Helt plötsligt så visade det sig att det schema vi fick vid kursstarten inte längre stämmer. Helt nya tider gäller från och med i morgon.

Jag har visserligen inga barn att hämta på dagis ännu, men jag kommer snart att ha. Och en kille på kursen har en liten son och en höggravid fru och de har försökt pussla ihop livet efter det tidigare utlämnade schemat.

Jag vet att man på de flesta arbetsplatser kan bli beordrad att arbeta övertid. Men det är något exceptionellt som händer ytterst sällan, och som belönas med extra lönetillägg. Som student förväntas man bara kunna ställa om sitt liv från en dag till en annan, och extra studiemedel betalas förstås inte ut.

Jag upphör aldrig att förvånas över att skolsystemet bygger på tonåringar som bor hemma hos mamma och pappa, medan verklighetens studenter är vuxna människor ofta med barn att ta hänsyn till.

1 kommentar:

Anonym sa...

Håller med dig om att Den Typiska Studenten antas vara i 20-årsåldern, bo hemma, ha gångavstånd till skolan etc. När jag började kursen jag går nu, så fick vi schemat DAGEN INNAN! Och det är ett 10-veckors schema. Suck. Jag har iofs inga barn att ta hänsyn till, men jag har ett eget liv...