onsdag, oktober 15, 2008

Vill ha

Jag tycker inte om att bära i sele, sjal är det som fungerar bäst för mig.

Kattpappan är helt nöjd med den Ergo-sele vi har, och tycker inte att vi behöver fler. Han bär helst i sele och inte i sjal.

Det går väl inte att motivera ett köp av ytterligare en sele, bara för att det finns så många snygga?
Inte ens om det finns gula?

8 kommentarer:

Yogamamma sa...

Men du - jag som inte hade sjal förra gången (utan Babybjörn)- vilken sjal är den bästa, tycker du? Jag är sugen på att testa en själ nu när andra barnet kommer

Kattmamman (a.k.a. Bridz) sa...

Sjal är tusen gånger bättre än babybjörn tycker jag. Jag kan fortfarande bära Lillkatten 13 kilo utan problem (eller kunde innan jag fick foglossning)

Till en nyfödd är det allra bäst med en trikåsjal. Minimundus och Moby wrap är billiga om man bara vill prova. Looma Sino är en lite lyxigare variant och lite bättre. En trikåsjal fungerar tills barnet väger runt åtta kilo, sedan blir den lite svajjig. Fördelen med trikåsjal är att den är så lätt att knyta, och att det är lätt att ta i och ut bebisen utan att behöva knyta om.

En vävd långsjal är den sjal som avlastar allra bäst, och som fungerar nästan tills barnen är stora nog att börja skolan (om de nu verkligen vill bli burna så länge) Den är lite krångligare att få till en bra knytning i och den är inte lika förlåtande mot nybörjarfel. Själv har jag en Didymos som jag är väldigt nöjd med, och har precis köpt en Easy Care, som verkar underbar.

Synd att vi får barn samtidigt, annars hade jag gärna lånat ut en trikåsjal till dig, så att du kunde prova och se vad du tyckte.

Men för att summera mitt långa svar: Det enklaste är att börja med en trikåsjal (finns många bra på Tradera förresten) och om du trivs så kan du uppgradera till en vävd sjal senare.

Pia sa...

Vill ma så kan man väl motivera vilket köp som helst :). Som att gult är ju en glad och trevlig färg och visst kommer kattpappan bli lite extra glad av en gul bärsele...

Anonym sa...

Jag har nyligen köpt en trikåsjal på Tradera att prova till vårt första barn. Maken är dock lite skeptisk och menar att det bara är kvinnor som bär i sjal och männen bär i sele. Väldigt ovetenskapliga undersökningar genom observation på stan bekräftar detta. Varför är det så?

/Alexandra

Kattmamman (a.k.a. Bridz) sa...

För att många män är fega kanske?

Min man bar i sjal åtminstonde de första sex månaderna. Vi har ingen spädbarnsinsats i vår sele, så den gick inte att använda tidigare.

Men en ergonomisk bärsele, Ergo eller Beco t.ex. är nästan lika bra som sjalar, och man kan bära i dem i flera år efter att baby-björn-selen blivit för liten.

RosaMilton sa...

Jag har tyckt att bärsjal varit fantastiskt till bebisarna. Men att bära på ryggen vilket är fruktansvärt praktiskt efter dryga halvåret, då är Ergon i en klass för sig. Har aldrig fått till att knyta sjal så det funkar på ryggen. Men det är naturligtvis en träningssak

Kattmamman (a.k.a. Bridz) sa...

Jag blir galen på alla remmar och spännen på ergon, och ändå är det väl den sele som har minst spännen av vad jag förstått?

Att knyta på mig en sjal på ryggen däremot tycker jag är lätt.

Men så klart har jag tränat.

Anonym sa...

Didymosarna är olika, eller hur, vilken rekommenderar du? Jag letar efter någon bra vävd sjal efter trikåsjalen - är nybörjare på vävda sjalar.

Eller skriv ett helt blogginlägg med sjaltips så blir säkert fler än jag glada för att få del av dina kunskaper :-)