söndag, oktober 19, 2008

Gå över tiden den här gången?

Nej det blir ingen fest för oss på bf-dagen. Jag var på middag på nyårsafton fem dagar innan Lillkatten föddes. Och jag mår dåligt varje gång jag ser på korten därifrån. Inte för att det inte var trevligt, det var supertrevligt sällskap och god mat. Men för att jag var så fet, och att det ser så sorgligt patetiskt ut att jag försökte göra mig fin.

Mjukisbyxor och gravidtröja är ok. Men klänning, smink och halsband, nej det fungerar inte.

Jag tycker många överviktiga är jättefina, och särskilt så klart när de gjort sig i ordning. Gravida i klänningar är så klart också fina. Men jag själv så otroligt fet och svullen, det mår jag bara dåligt av. Förmodligen hänger min självbild ihop med hur dåligt jag mår av att vara gravid, som också påverkas av hur dåligt jag mår av att gå upp så här mycket i vikt. Det är inte för inte som jag i många år led av ätstörningar. Och allt blir en ond cirkel.

Det jag egentligen hade tänkt ägna det här inlägget åt, var att be er berätta om folk som födde första barnet för tidigt, men gick över tiden med andra barnet.
Jag är helt inställd på att den här liksom Lillkatten kommer att komma i vecka 36-37. Allt efter vecka 37+0 kommer att kännas som övertid, och därför kan jag inte seriöst tänka tanken att kunna göra något annat än vara hemma med månadsgammal bebis på bf-dagen. Jag försöker tänka att det faktiskt kan vara nio veckor kvar av den här graviditeten, men det går inte in. Så snälla ta ner mig lite på jorden och upplys mig om att det inte behöver bli likadant andra gången.

6 kommentarer:

Kajsa Bergman Fällén sa...

Barn 1.0 föddes 19 dagar för tidigt, med 2.0 gick jag 5 dagar över tiden :)

Anonym sa...

Barn 1 föddes 4 dagar för tidigt och barn 2 15dagar över tiden. Hoppas att du slipper gå så länge :)

Pia sa...

Lilla M föddes i vecka 37 och lilla E tre dagar före utsatt datum. Självklart kändes dagarna från v 37 och fram till lilla E föddes som ren övertid och evighetsväntan. Det positiva (om man nu ska vara hurtig) var att när det väl var dags blev jag helt upprymd och näst in till skuttade in i förlossningsrummet (eller inte fysiskt eftersom jag var så stor och hade knappt kunde röra mig för foglossningen, men mentalt...)

Anonym sa...

A föddes ju i v 37 och jag känner precis som du! Jag nästan förutsätter att nästa bebis ska komma i början av maj istället för i slutet. Nåde den annars! :O

Anonym sa...

Barn 1: 1 dag före bf.
Barn 2: tjurig en som kom ut 7 dagar efter bf.
:)

Dina sa...

Den första kom exakt på bf och nummer två kom 14 dagar över tiden.