fredag, oktober 03, 2008

Varmare väder och allt för öppet

Den nervpressande overallsituationen fortsätter.

SMHI har ändrat sig om femdagarsprognosen. Det ser inte ut att bli riktigt lika kallt nästa vecka som de sa igår.

Så jag fortsätter att avvakta med dubbelinköpet. Lillkatten får väl helt enkelt stanna hemma den första dagen med riktig kyla om inte overallen har kommit tills dess.

Och nej, jag tycker inte att det här är så intressant blogging. Men jag får faktiskt inte mycket input från det verkliga livet just nu. Så när jag har tid har jag inget av värde att skriva. Eller jo, det händer en del i min hobby just nu, olika personers sätt att tackla en besvärlig situation, och olika personers tilltro till auktoriteter. Men eftersom den här bloggen läses av för många inblandade tänker jag inte ge mig i kast med den analysen.

4 kommentarer:

Ida sa...

Men hur kallt har ni?

Funkar det inte med fleeceunderställ under vindtäta vår/höstkläder?

Jag bor i Luleå och jag har inte ens tänkt tanken på overaller än och i morse var det + 2 grader ute. Jag tycker barnen brukar klara sig utmäkt med skalkläder och fleece under tills det börjar ligga kvar snö på marken eller är flera minusgrader.

Man måste ju ändå ha fleeceunderställ (eller ull eller båda) när det blir riktigt kallt och det som funkar under overall vid -15 brukar funka under vår/höstkläder runt 0-sträcket.

Kattmamman (a.k.a. Bridz) sa...

-15 räknar jag faktiskt inte med att det ska bli någonsin.

Här i Stockholm är det sensation när det blir -10. Så nej vi har inget underställ till honom.

Skulle det bli så kallt gäller samma sak. In till centrum och panikhandla. Men jag gillar inte att köpa en massa saker i förväg som sedan inte används. Det har knappt varit någon enda dag med minusgrader här i Stockholm de senaste åren. Svärmor stickade en jättefin mössa till mig som jag fick i julklapp förra året, och jag använde den en gång. Och mössor brukar jag ha när det närmar sig minusgrader.

Ida sa...

Ah okej, trodde alla människor hade nåt form av underställ hemma men räknar man med att klara hela vintern utan så är det ju en annan sak.

Men om du ändå räknar med att det oftast ska vara runt 0 vore det då inte nog så smart då att köpa ett underställ och ha underställ + vår/höstkläder som reserv till overallen i vinter. Då behöver du inte skaffa dubbla overaller.

HM har billiga och bra microfleeceställ och vill du inte köpa nytt och lillkatten kan ha strl 86 så har jag ett du kan få låna. Säg till isf.

Kattmamman (a.k.a. Bridz) sa...

Vi bor ungefär 5 minuter från ett stort shoppingcenter, så därför väntar jag alltid till sista stund med att köpa det som behövs. Jag kan lämna in Lillkatten på morgonen på dagis och sedan hinna till centrum och shoppa det som saknas, och sedan komma tillbaka till dagis, innan de hinner få på alla barn kläder för att gå ut.
Jag ogillar verkligen att ha saker hemma som inte blir använda :-)

Tack så jättemycket för erbjudandet! Tyvärr är Lillkatten ett ganska stort barn, så han har redan storlek 92. Men jag har faktiskt spanat på fleecebyxor på H&M, de kostade under hundra koronor, så jag slår nog till. Problemet var att de inte hade några vettiga färger i hans storlek sist jag var där, men det spelar ju egentligen mindre roll.