lördag, februari 23, 2008

Recension

Jag har ju köpt tygbindor och här kommer en första snabb recension efter att ha använt dem några timmar i dag.

För det första så brukar jag aldrig använda bindor, utan tamponger (utom någon gång på natten) så egentligen borde menskopp vara mer min grej nu när jag vill vara miljövänlig. Men jag är lite rädd för menskoppar, jag känner till åtminstone en person som blivit rejält sjuk av sin.*

Jag är faktiskt väldigt nöjd med tygbindan. Det känns inte alls som att ha en blöja på sig, vilket jag tycker känslan är med de flesta bindor, hur lövtunna de än sägs vara. Det är ju bara mer tyg i trosorna, och det känns inte alls.
Däremot så fungerar inte riktigt anordning. Jag vet inte om jag är anatomiskt felbyggd, men jag blöder inte bara på själva tygbindan utan även på hållaren (den man sätter fast i trosorna för att bindan ska sitta fast.) Det här betyder att jag måste byta hållare varje gång jag byter binda, men jag fick bara tre hållare i paketet.

Så omdöme så här långt. Den känns jättebra och fräsch, men jag måste komplettera med fler hållare om jag ska fortsätta med tygbindor.


*Jag känner till massor av personer som blivit sjuka av en massa saker som jag ändå inte är rädd för att prova, men just menskopp är jag alltså rädd för.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag använder också tygbindor, men vi har nog inte samma sort vad det verkar för jag har inte separata hållare utan en hel binda som man sätter fast med tryckknappar. Funkar finfint. Ecosoft tror jag märket heter.

Kattmamman (a.k.a. Bridz) sa...

Mina är av märket Imse Vimse. Men de har också varianten med tryckknapp och när jag beställer fler ska jag prova dem istället.