måndag, juli 03, 2006

VUL/UL

Jag vet inte hur många gånger insidan av min mage studerats med ultraljud. Jag skulle gissa på ett 50-tal de senaste åren. Men aldrig att jag har gjort ett på magen (utom vid ägginsättningen) utan alla har varit vaginala.

De flesta tjejer tycker nog att det är lite obehagligt med de vaginala, det är ju en ganska stor stav som sticks in och som trycker mot känsliga områden så att det kan göra lite ont. Jag tyckte också att det var obehagligt de första gångerna. Men nuförtiden tycker jag att vaginala ultraljud är det mest normala man kan göra och jag tycker inte att det finns det minsta obehag kvar i situation oberoende av vem som utför undersökningen.

Idag ska jag göra ett vanligt ultraljud via magen, och ett sånt vet jag inte hur det går till. Så nu är jag lite nervös inför proceduren. Fast mest nervös är jag förstås för resultatet.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Det enda som är obehaglig är den kalla gelen de spruttar på magen och när de trycker manicken för hårt på kisseblåsan...glöm ej att fylla upp blåsan innan besöket.
Lycka till

Kattmamman (a.k.a. Bridz) sa...

Va ska man vara kissnödig? Det viste jag inte om? Jag får väl hälla i mig lite vatten nu då.

Anonym sa...

Tänker på er idag. KRAM Helena

Anonym sa...

Ja man ser bättre om blåsan är fylld, den lyfter fram livmodern. Uppe på vår ultraljudsavdelning hänger lappar i korridoren och på toa att man inte ska kissa innan undersökningen....alla som sitter och väntar har benen krampaktigt i kors *L*

Kattmamman (a.k.a. Bridz) sa...

Jag lyckades inte bli kissnödig, men det syntes bra ändå :-)

Anonym sa...

Hur löd resultatet då?????

/AF

Anonym sa...

Såg svaret ovan- min dator ät inte så bra på att uppdatera sig....

/AF