onsdag, juli 26, 2006

Mer oro

Jag går upp i vikt hur mycket som helst. I tisdags när jag vägde mig hade jag sedan tisdagen innan ökat 1,5 kilo. Fortsätter jag att gå upp i den här takten kommer min vikt i januari att ha ökat med 75 %. Och nu går jag in i trimester två, där det verkar som att de flesta ökar som mest.

Det är inte oro över att jag ska bli fet och mindre snygg, inte heller bryr jag mig om ifall det blir otympligt att röra mig. Däremot blir jag orolig för lilla fostret. Det är inte nyttigt med för överviktiga mammor. Dessutom räknas det som riskgraviditet om man ökar allt för mycket, och då får jag inte föda på det BB jag vill. Också petitesser i sammanhanget, men att vara i en riskgrupp är alltid otäckt.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jag kan pendla i vikt på en-två kilo om dagen. Så jag tror inte du behöver oroa dig för att bli överviktig. Du verkar ju ha sunda matvanor och det är huvudsaken.

Kram!

Kattmamman (a.k.a. Bridz) sa...

Mmm

Tyvärr har jag gått upp rätt ordentligt varenda vecka, och inte neråt någon gång. Så det är inte en tillfällig viktuppgång. De 75% baseras på viktuppgången hittills inte bara den här veckan. Men jag hoppas att det avtar snart för jag äter väldigt sunt.

Jaja, så länge allt är bra i magen spelar det ingen roll.

Anonym sa...

åååhhh..... BB Sthlm :-)
Underbart ställe! Hoppas verkligen du får komma dit, tror att miljön där bidrog till min oerhört positiva förlossningsupplevelse. Så får vi se om lilla katten föds i samma rum som min tös och tre andra vänners barn (ett tag skämtade vi om att där bara fanns ett förlossningsrum)! Kram till dig, Bridz, hoppas oron stillar sig, liksom viktuppgången.

Ninette sa...

Alltså det är så dumt att man inte ens får sluta tänka på vikten när man är gravid! Då om någonsin borde man ju bara få njuta av sin härliga frodiga kropp. Jag själv gick ner när jag var gravid och några läkare såg lite oroliga ut, men jag var inte det minsta orolig för jag visste att jag åt hälsosamt och att bebisen växte som den skulle.

Om du äter hälsosamt (vilket du ju gör) så är det nog ingen fara, du är tydligen bara den sorten som tar på mycket som gravid och det är knappast farligt för bebisen. Det är dom som äter ohälsosamt som är riskgraviditeter.

Hoppas vikten stabiliserar sig och att du får föda på det BB du vill!

kram!

Kattmamman (a.k.a. Bridz) sa...

fuksen: Ja jag hoppas också få komma dit. Händer inget dumt har jag plats reserverad där :-) Hoppas att jag kommer till ert rum då, eftersom de verkar vara ett bra sådant. Det är väl inte så jättestort där har jag fått för mig.

mamman: Du har så klart rätt, man går upp så mycket som man gör. Och så länge jag inte vräker i mig onyttigheter så är säkert allt som det ska.