måndag, juli 10, 2006

Utmanad

Jag har blivit utmanad av Tina, och tänkte att jag skulle svara direkt innan jag läst vad någon annan skrivit.

1. Hur länge har ni/försökte ni bli gravida?
Nästan tre år

2. Vad är/var det jobbigaste med att inte kunna få barn?
Att hela livet blivit lidande. Jag har inte kunnat leva normalt sedan vi ganska snabbt förstod att något var fel, hela tiden har det varit förhoppningar om att vara nygravid som har stoppat alla planer.
Dessutom har jag tyckt det varit otroligt jobbigt med identiteten. Jag har alltid sett mig som en ung mamma. Jag har inte varit så intresserad att leva ett jetset-liv utan ville göra sådant som småbarnsföräldrar gör. När det inte blev några barn och jag ändå inte hade lust att festa på helgerna kände jag mig extremt misslyckad och tråkig.

3. Vilken är den mest idiotiska kommentaren/frågan ni fick under er barnlöshetsresa?
Svårt att plocka ut en som sticker ut extra. Det jobbigaste har varit alla solskenshistorier om osannolika fall som inte haft någon beröringspunkt med min egen situation. Och så den otroligt dumma kommentaren om att vi ifall vi adopterade sedan skulle få egna barn.

4. Trodde ni att ni skulle ha svårt att få barn, eller kom det som en överraskning?
Jag minns att jag en natt satt och pratade med en kompis om att vi skulle börja försöka. Jag sa till honom att jag ville börja tidigt för att vara säker på att hinna få barn innan 30. För först skulle man ju försöka ett år, och sedan skulle man bli utredd och sedan skulle man adoptera och det kunde ju ta ganska lång tid. Jag var inte så realistisk i min tidsplan då visade det sig, jag hinner bli 30 innan jag får barn. Men jag var inte främmande för att det kunde bli fel.

5. Vilket tips skulle du vilja dela med dig av till andra som har svårt att bli gravida?
Läs på ordentligt så att du vet ifall din läkare inte verkar ha koll. Genom åren har jag hört om så många korkade läkare som felbehandlat eller inte behandlat alls.

Jag utmanar vidare Erica, Solkatten, Sassamamma, Linda och Kattpappan

2 kommentarer:

Anonym sa...

och jag har svarat! Det var en BRA utmaning!

Anonym sa...

Jag ska försöka samla alla svar i ett inlägg hos mig. Speciellt det där med tipsen är ovärderligt, tror jag.

Kram!