fredag, januari 16, 2009

Näpp

BVC kunde inte hjälpa till. Det finns en BVC-psykolog, men h*n finns bara för de där det uppstått anknytningsproblem mellan föräldrar och barn. Och anknytningen är nästan det enda som fungerar just nu.

Däremot tipsade sköterskan om att jag skulle gå till läkaren och gråta, och säga att jag inte klarar av mina barn längre, det är det enda sättet att få hjälp sa hon.

Och hon har nog tyvärr rätt, det räcker inte att gå dit och berätta att man mår dåligt, man måste spela över lite också.

När jag var på mitt första kuratorbesök vid förra sjukskrivningen hade jag inte lämnat den trånga lägenheten på flera veckor, jag klarade inte ens av att ta mig till Konsum ett kvarter bort, jag mådde riktigt, riktigt dåligt. Av gammal vana och rutin hade jag klätt mig som för en vardag vilket i mitt fall oftast innebär kjol, och jag har alltid smink och smycken. Det krävs ingen tankemöda alls för mig att klä mig så, men när jag satt hos kuratorn återkom hon flera gånger till att hon hade svårt att tro att jag mådde så dåligt som jag sa när jag såg så fin ut. Så ja, jag har lärt mig den hårda vägen att det är sunk och tårar som gäller. Kuratorn var för övrigt väldigt bra, när hon kommit över att jag kunde sminka mig fast hela jag var trasig.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Men det är väl helt sjukt, mår man riktigt dåligt huvudtaget har man ofta en grym rutin på att dölja det utår. Smink skyddar. Men överhuvudtaget är det skrämmande att någon som kallar sig kurator tror sig kunna dra slutsatser om någons inre liv utifrån hur den ser ut. Det är så hobbypsykolog.
Kram
AS

Anonym sa...

hej!
jag fick hjälp av öppenvården på Gullmarsplan,de kallas Spädbarnsgruppen. vill du ha numret dit kan du maila mig på AFF!

Kattis

Yogamamma sa...

men gud, det kan inte vara sant, är det så jäkla svårt att få hjälp. Det är ju vansinnigt. Och vad var det där för kurator som inte fattade att det går att sminka över sin olycka. Jisses.
Det känns ännu starkare att jag är inne på rätt väg när jag nu börjar mitt sista år på samtalsterapeut-utbildingen. Och kanske är det just mvc och bvc som jag ska samarbeta med.
All energi till dig!

Tudorienne sa...

Okej det där är ju bara så sjukt så det är inte sant. Du har rätt att få hjälp. För du mår inte bra. Även om du lyckas sminka dig. Fan jag blir arg alltså.

Anonym sa...

Kan man inte fixa sådant privat? Kolla runt lite på nätet.

// Ska man fixa något, får man fixa det själv.

Anonym sa...

Tyvärr är det nog så. Och inget emot en kurator- men jag tycker att du ska få specialisthjälp. Det är inte första ggn du får sömnproblem, och det finns faktiskt behandling som hjälper i längden. Om du vill att jag kollar upp vilka privata KBT-terapeuter som finns på din ort och som kan ta emot någon rätt omgående kan jag göra det och återkomma med några namn. Jag tror nämligen inte att du behöver många sessioner. Skicka i så fall ett mejl till possible.frida snabelA gmail.com .