tisdag, januari 13, 2009

Deprimerad?

Antidepressivt är det något för mig?

Jag ska fundera vidare, och även återkomma till del 1898436346 i mina försök att byta läkare.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Tänker du på ngn slags förlossningsdepression? Hmmm. Jag vet inte om jag skulle rekommendera ngn att gå till husläkare i sådana här frågor eller knappt ens psykiatrin. Och det bara för att jag själv jobbat i sjukvården. Men jo, om det är en vårdcentral som har primärvårdspsykologer/psykiatriker. Då skulle jag det. Annars privat. Men det är ofta dyrt.
Men ärligt talat. Själv skulle jag ta propavan ett par ggr och testa ut dosen jag tål utan att somna från bebisen. Och ta itu med grundläggande sömnproblemen när bebisen är större och det finns utrymme i livet för sådana förändingar. KBt-psykologen igen...

Anna-Bell sa...

Kram!

Anonym sa...

En liten erfarenhet av antidepressiva: När jag åt Cipramil fick jag svårare att somna och vaknade oftare under natten trots att jag blev tröttare över lag av tabletterna. Kändes ungefär som om klockan var två på natten hela tiden, rent trötthetsmässigt. Det finns dock, så vitt jag vet, folk som har upplevt den direkt motsatta effekten, dvs. att de somnade lättare när de gick på anti-depressiva, så man ska nog inte vara rädd för att prova. Hoppas innerligt att du ska hitta ett bra sätt att få den sömn som du så väl behöver.
Massor med kramar!

/Lundatjejen

Kattmamman (a.k.a. Bridz) sa...

KBT-psykologen: Vart vänder man sig för privat hjälp? Det är en snårig djungel att ta sig igenom, och jag vet inte vart jag ska börja.

Anonym sa...

Hej! När jag sökte hjälp privat (psykolog, ej KBT, men ändå) så hade jag av en händelse en dag ledigt utan folk runtom omkring då jag bara ringde runt till en massa psykologer. Någon tyckte jag var bra, men alldeles för dyr (900kr/gång) en annan behandlade mig nedlåtande när jag förklarat varför jag ringde, tyckte jag, så då sa jag tack och hej. Till slut kom jag till en varm röst som inte trängde sig på, det var inte svindyrt, så då sade vi att vi åtminstone skulle ses en gång.

Jag gick där i ett drygt ett år, i början en gång/vecka, sedan varannan. Det blev inte billigt, men jag mår bra. Kan nu se fram emot mitt barn som kommer snart och mår riktigt bra i övrigt. '

Många tankar till dig och hoppas att du hittar den hjälp som passar dig.