torsdag, januari 01, 2009

Nej, sömnen kommer inte tids nog, även om jag inte fokuserar på den.

Jag tar för givet att den som uppmanar mig att inte tänka så mycket på att få sova utan njuta av min bebis istället inte har följt min blogg tidigare. Och i så fall är det ett vettigt tips. Tiden med nyföding som sover dåligt på nätterna är kort, och som nybliven mamma har man hormoner som gör att man klarar av sömnbristen förvånansvärt bra.

Men irritationen sjuder ändå i mig när jag läser uppmaningen. För när jag varit vaken i tre till fyra dygn med konstant ångest, då är det jävligt svårt att njuta av någonting kan jag berätta.

Så trots att jag förstår att uppmaningen var i all välmening och jag egentligen inte är irriterad på den som skrev kommentaren, så är jag förbannat irriterad på situationen som gör att hela mitt liv blir ganska jobbigt, och ständigt går ut på att undvika situationer som gör min sömn sämre.

Alla andra fina kommentarer och tips är jag väldigt glad över! Och jag ska försöka få tid att svara ordentligt senare!

7 kommentarer:

Kapybaran sa...

skönt att minikatt är ok, läbbigt när man tror att man är hönsig och istället är _för_ cool.
gött nytt på er -och från mig kommer du inte behöva höra "sov när mini sover" -eller varför inte "slappna av, åk på semester, skaffa en gund -då kommer sömnen!" ;)
och JA! kom och häng med oss istället för teknisterna!
kram!

Kapybaran sa...

skaffa en Hund, menar jag såklart!

Anonym sa...

Ber så hemskt mycket om ursäkt...precis som du skrev har jag precis hittat din blogg och det var INTE min mening att göra dej upprörd. Jag är själv mitt uppe i bebistiden och trodde att det "bara" var vanliga sömnlösa nätter som du drogs med! Förlåt mej!! Linda

Kattmamman (a.k.a. Bridz) sa...

Annars tror jag att införskaffandet av Gund nog skulle vara lösningen på både skaffa-barn-problemet och mina sömnproblem ;-)

Det är lugnt Linda! Jag förstod vad du menade, och blev inte upprörd på dig! Hoppas du vill stanna kvar och läsa i min blogg!

Anonym sa...

Man blir ju dessutom inte mer "avslappnad" av att ha en sjuk nyfödd liten bebis att ta hand om, kan jag tänka mig. Låter som att ni haft ett riktigt tufft dygn!

Lena sa...

Det är som sagt skillnad på sömnbrist och sömnbrist. Läste nånstans att man kan dö av det. Är man vaken tio dar i sträck så klarar inte kroppen mer så det är sånt man ska ta på allvar. Har själv sömnsvårigheter sen långt tillbaka, vänder lätt på dygnet, sover inte många timmar per natt och ibland vid fel tid osv. och det är skitjobbigt när folk säger att "det är bara att blunda". Just i början med bebis så var jag hög som ett hus på hormoner och jag tror inte jag sov djupsömn på hur länge som helst. Man är inte människa då så jag känner med dig.

Anonym sa...

Har du prövat melatonin för sömnbristen? Hälsningar från en trebarnsmamma och kattmatte.