tisdag, april 15, 2008

Ständigt dessa frågor och påståenden

Ja jag önskar att mitt barn ska ha ett kön. Jag tror att hermafroditer har det lite jobbigt, och har man inget kön blir det nog väldigt svårt att kissa.

Nej det viktigaste är inte att mitt barn är friskt. Det viktigaste är att mitt barn får möjlighet att leva ett bra liv.

4 kommentarer:

Isidor sa...

Jo, jag tror nog att det viktigaste är att ditt barn är friskt. Det finns friska barn med jättemånga kromosomer. Och friska barn som inte kan se.

Det handlar bara om vad man lägger i begreppet "frisk".

Yogamamma sa...

Fin tanke att du vill ha ett barn som får leva ett bra liv.
Jag har nog lagt in lite andra saker i begreppet "frisk", kanske lite som Isidor är inne på här ovan.
Men jag tycker att din tanke är finare.

Anonym sa...

Tack för att du skriver det! Jag har alltid tyckt att det är provocerande när folk säger/skriver "bara barnet är friskt" som om det vore ett uttryck för något slags ödmjukhet. Dels för att det alltid föregås av utgångspunkten att kön trots allt har stor betydelse, men framförallt för att det är obehagligt i sig.
Jag fattar hur Isidor menar, men jag tycker nog att det bästa vore om idéerna om friskhet/normalitet förlorade betydelse överhuvudtaget. Men det är klart; att vidga och ifrågasätta begreppens innebörd är ju säkert en väg till det.
/Mary, flitig läsare
PS. Stort grattis till graviditeten förresten!

Anonym sa...

men om man är frisk har man ju iaf en fair chans att skapa sig ett ok(kanske t.om mkt bra) liv.OCH ett problem mindre så att säga.det mesta underlättar ju trots allt om du får vara frisk,både psykiskt och fysiskt.

att påstå något annat känns(för min del)lite lätt förmätet.