onsdag, april 02, 2008

Biologhjälp

Eftersom jag vet att det finns en hel del biologisk kompetens i min läsarkrets tänkte jag fråga om ni fattar vad det här betyder. (Det orangemarkerade är mitt frågetecken)

Särskild behörighet:
Kunskaper motsvarande Kemi 30 hp, inklusive 7.5 hp i biokemi, Cell- och molekylärbiologi 30 hp, samt ytterligare 15 hp i molekylära livsvetenskaper. Engelska B eller motsvarande.


Kan t.ex. genetik räknas som en kurs i molekylära livsvetenskaper tror ni? Jag blir galen på det omgjorda systemet. Från att ha varit behörig till samtliga fortsättningskurser, och därför inte gjort några taktiska val, är jag nu plötsligt inte behörig till någonting egentligen eftersom alla kurser jag läst tidigare utgått.

2 kommentarer:

Åsa sa...

Tar åt mig lite av frågan och svarar:
- Ingen aning. Jag fattar inte det nya systemet alls. Men jag tycker att det borde funka med genetik.

Unknown sa...

Instämmer med Åsa. Genetik är ju grunden till allt molekylärt liv, right?

Fann denna länk rörande utb. Sthlms Univ. http://www.studentum.se/Masterprogram_i_molekylaera_livsvetenskaper_120_hp_53369.htm
och tar mig friheten att citera följande:
"Molekylära livsvetenskaper syftar till att förstå struktur, funktion och reglering av biologiska system på molekyl-, cell- och organismnivå.

Området är brett med många olika ämnen som griper in i varandra; det karakteriseras av en mycket snabbt expanderande kunskapsinhämtning, omfattande teknikutveckling och etablering av nya subdiscipliner. Det betyder att vår förståelse av levande organismer tar jättekliv, och att vi därigenom kan få nya kraftfulla verktyg för biotekniska och biofarmaceutiska applikationer.
"
Summa summarum: Genetik är klart godkänt här. :)