lördag, april 12, 2008

Personalavdelningar

Inspirerad av Helgas berättelse om dåliga personalavdelningar måste jag berätta om det totala bottennapp jag råkat ut för i den gengren.

Jag var ganska ung, under 25, och jobbade som nätverkstekniker tillsammans med massor av killar. På hela vårt våningsplan i huset tror jag att vi var fyra tjejer. De andra tre jobbade som sekreterare och var mycket äldre än mig.

Jag var som sagt ung, och ganska naiv. Korta kjolar hade gjort succé under hela utbildningstiden, och jag tyckte inte att jag skulle behöva klä mig annorlunda bara för att jag arbetade som tekniker. Jag tycker visserligen fortfarande att alla ska kunna klä sig som de vill, men jag har lärt mig att verkligheten inte ser ut så.

Stämningen var inte helt korrekt, jag utsattes nog för en hel del som skulle kunna betraktas som sexuella trakasserier. Men jag berördes inte av det och skakade av mig det mesta. Men till slut gick det för långt. En av cheferna började tafsa på mig, och efter att han hade stoppat ner handen i mina trosor en gång gick jag upp till personalavdelningen och anmälde honom.

Efter ett samtal med högsta hönset där, en dam på 50 år fick jag höra att de egentligen skulle anmäla honom, men det ville jag väl inte att de skulle göra? Istället skulle hon prata lite med honom, och så kunde vi väl glömma allt.

Tyvärr gick jag inte vidare med det här. Jag borde förstås ha polisanmält både personaltanten och tafsande chefen, men jag orkade inte göra det just då, mitt liv var lite för rörigt.

5 kommentarer:

Åsa sa...

Verkligen vidrigt! Och så himla tragiskt att det (nästan) alltid läggs nåt slags ansvar på tjejen som utsätts för trakasserierna.

Skönt att du inte jobbar där längre iaf! Kram

Tudorienne sa...

Äckligt. Du borde nästan hänga ut företaget så att vi kan undvika det.

Anonym sa...

Jaa.. Varför är jag inte förvånad?

Kattmamman (a.k.a. Bridz) sa...

Jag skulle gärna hängt ut företaget ifall det inte hade gått i konkurs för många år sedan. Det fick sitt straff kan man väl säga.

Jasmin sa...

Det är otroligt att läsa att man hellre glömmer alltihop. Vaddå glömmer, det funkar ju inte så!

Jag förstår att du inte anmälde. Det är inte lätt som ung tjej att stå upp emot etablissemanget, särskild när de som ska stå på ens sida inte gör det. Skönt att du slipper det där nu.