tisdag, mars 11, 2008

Unna sig

Allt för ofta läser jag om hur alla borde unna sig att bo på hotell ibland, eller gå ut och äta minst en gång i veckan, eller resa bort, eller ha städhjälp eller...

Det är jättefint om man har råd att göra allt det här. Och jag har verkligen inga problem med att de som ha pengar använder dem till att skämma bort sig själva.

Men jag hoppas slippa läsa fler artiklar/blogginlägg med undertexten att gör ni inte det här får ni skylla er själva om förhållandet går åt skogen. *

Vi är ganska många som inte har råd att unna oss.


*Och nej. Jag tänker inte på någon särskild. Särskilt inte någon som jag känner! Så ingen ska känna sig utpekad!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Nej så är det ju. Jag vill gärna resa bort och gå på restaurang ibland. Men vi pratade om det igår kväll faktiskt. Det får vänta. Vi vill ha med oss barnen och det känns lite meckigt för tillfället. Och med en mammapenning och en egenföretagare så är det väl inte pengar som man har mest av direkt ...

Vi får "rädda" våra förhållanden på andra sätt :)

Anna sa...

I ärlighetens namn är det knappast det som räddar ett förhållande. Vår kris hade inte kunnat undvikas med mera städhjälp. Men kanske med mera prathjälp under barnlöshetstiden. Jävla skit-landsting som inte tvingar på en en kurator under den svåra tiden.

Om vi hade haft ett mer organiserat hem, dvs en plats för var sak, så skulle jag iofs gärna ha haft lite städhjälp. Men det som tar tid, plockandet, fixandet, röjandet som vi aldrig hinner med, det kan man ju ändå inte leja bort. Och, med en liten unge till på gång, nog känns det skönare med en slant till på banken än att ha lagt den på städhjälp. Typ.

Och som det känns just nu, alla pengar över vill jag sätta in på banken. Skulle det värsta hända så vill jag ha en så stor buffert som möjligt. Pengar ger handlingsfrihet om så skulle vara.

Anonym sa...

Man kan unna sig sånt som inte kostar pengar också! Har man inte råd att gå på restaurang kan man ju fixa barnvakt och åka ut på picknick vid en skogstjärn en vacker sommarkväll.

Att unna sig tid för sig själv kan ju också vara gratis.

Fast det räddar nog inte förhållandet, men det är viktigt ändå tror jag. För välbefinnandet, för att man ska känna sig gladare.