torsdag, april 26, 2007

Svar till Inger

Inger har skrivit en kommentar om sjalar och så här tror jag

Jag tror att nog att de flesta bebisar som vants vid sjal från början trivs i den. Vi hade med oss sjalen redan till BB och Kattpappan provade att bära Lillkatten och det gick jättebra. Lillkatten är som jag tidigare skrivit ett väldigt nöjt barn och han trivs bra både i sjal och vagn.

Sen handlar det nog lite om föräldrarnas inställning, vill man verkligen att det ska fungera med sjal så går det nog bättre än om man är skeptisk. Men så klart så finns det alla varianter på barn både de som är riktigt närhetstörstande och de som är ganska självständiga redan från början

1 kommentar:

Anonym sa...

Tackar!

Jag såg faktiskt ett inlägg på Sjalbarn av någon vars bebis avskydde vagn, och därför hade hon letat reda på andra sätt, dvs sjalar.

Intressant, det här.

Jag håller med dig om att föräldrarnas inställning spelar stor roll. Tycker man sjalen är besvärlig och inte vet hur man ska göra, så lär ju inte barnet trivas heller. Och dito med vagnen.

Det är väldigt roligt att ifrågasätta vagn, jag vet inte om du provat? Att säga att man inte vill ha barnvagn är nästan som att säga att man är nykterist. Folk blir helt perplexa och kan inte förstå. Men gå utanför Nordeuropa, bara till Frankrike och Spanien, så är inte vagnarna lika självklara som här. Det går inte, pga infrastrukturen, att ha vagn på samma sätt. Och barnen blir ju stora där med.

Jag hoppas iallafall att vår kotte kommer gilla både sjal och vagn. Maken har redan fått prova på att knyta sjalen. Jag är för stor för att kunna prova just nu. Men den ska ner i BB-väskan, tack för tipset!

/Inger