I kommentarer till mitt inlägg om kvoterad föräldrarledighet hänvisar jag till undersökning om att skilsmässorna minskar vid delad föräldrarledighet.
Gulliga kattpappan letade upp en artikel från Dagens Nyheter som citerar just den undersökningen. Så om någon är intresserad här är artikeln.
lördag, augusti 19, 2006
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
10 kommentarer:
Jag ger upp...
Visserligen tyckte jag att vissa saker i artiklen visade på att föräldrarna skulle må bra av att få bestämma själv... Men det var nog jag som tolkade fel.
Det är nog tur att jag aldrig kommer få barn(trots att jag vill)...
Hmmm, jag hävdar dock fortfarande att ekonomiska bekymmer leder till fler skilsmässor, artikelns skillsmässosynpunkt tyckte jag hävdade mest till att förhållandet blir bättre för att modern avlastas av pappan och hon får gå till jobbet.
Jag tror att påtvingad pappaledighet kommer förstöra mer än det kommer bättra. Det finns faktiskt familjer där pappan inte vill vara hemma pga vissa orsaker och att detta är helt ok för mamman och barnen e lika glada för det för pappan kan ta sitt ansvar och vara pappa övrig tid och det funkar för dom.
Vår familj skulle drabbas mkt hårt ekonomiskt om vi inte fick lägga upp min mans pappaledighet så det passar oss bäst, han vill vara hemma med barnen men vi måste anpassa det efter våra behov. Vi har 2 ungar och min man har mkt stor del i deras vardagliga liv men det funkar inte att ledigheten delas lika, är det inte bättre då att alla får välja själva. Snart får man inte gå på muggen när man vill för regeringen *ironisk*
Jag tror att de flesta som redan uppehar föräldrapenning själva vet hur de måste planera sin ledighet.
Hemllis: Det är aldrig tur att någon som vill ha barn inte får det. Jag hoppas verkligen inte att du tolkat mina inlägg i min blogg så? Jag vet ingenting om din historia, men jag hoppas av hela mitt hjärta att du på något sätt kommer att få de barn du vill ha! Kramar
Anonymous: så länge jag som kvinna drabbas av kollektiv bestrafning kommer jag att förespåka kvoterad föräldrarledighet, även om jag egentligen är för valfrihet. Några kommer alltid att drabbas, men idag drabbas 50 % av befolkningen.
Anonymous, hur tror du vi gör i min familj då? Här är det jag som tjänar mest, så alltså är förlusten störst om jag (mamman) är hemma. Detta är dock något som de flesta familjer i vår situation måste hantera. Ofta långt i förväg. Ett barn kommer ju sällan från en dag till en annan. Man kan t.ex. spara pengar, låna pengar eller som i vårt fall rätta mun efter matsäck. Vi har avstått dyrt hus i Stockholm t.ex. för det hade aldrig fungerat för vår del, då hade vi inte haft råd att skaffa barn eftersom jag vill vara hemma lika mycket som min man.
Varför är det så svårt för familjer där pappan tjänar mest att göra såhär? Handlar det om... vilja helt enkelt? Ekonomi är bara ett bekvämt svepskäl?
/Sassamamma
Sassamamma: Jag förstår inte heller det där eller varför det tydligen bara är kvinnor som har tråkiga jobb, eller varför kvinnor alltid klarat av att ta hand om barn och vara egna företagare o.s.v.?
Nej, det är inget som du har skrivit som gör att jag tycker det är tur att jag nog inte kommer få barn, utan mer för att drömmen om att få njuta av sitt barn heltid i 1 år aldrig blir verkligt om det blir som ni tycker.
Jag hoppas ju också att jag får barn, men pga brist på möjlig pappa och efter att ha läst om alla som har svårt att få barn verkar ju chansen liten. Men hoppet dör ej.
Kram
men då kommer ju alla barn bara bli ammade hälften så lång tid eftersom papporna saknar förmågan, jag tror ju inte att mammorna ställer sig och pumpar flera mål för att barnen ska få i sig bröstmjölk. BVC kommer få ändra sig eftersom de idag rekommenderar amning upp till ett års ålder....
Jag vidhåller ff att det bör vara valfritt, det måste ju ändå vara det bästa för alla, då blir ju ingen lidande och alla familjer får göra det DOM anser vara det rätta för SINA barn.
Anonymous: Hur många heltidsammar sina barn längre än 6-7 månader, det har jag aldrig sett några rekommendationer om? Och hur har alla de föräldrar som faktiskt både delat lika och ammat gjort?
Nu lägger jag ner den här diskussionen, för du verkar inte läsa vad jag skriver ändå eftersom du inte besvarat några av mina argument.
Anonymous - jag ammade min dotter i nästan två år, började jobba när hon var åtta månader :-).
Skicka en kommentar