tisdag, december 18, 2007

Försäkringar

En kompis skrattade en gång åt att jag har sådan ordning på mina kattförsäkringar. Jag har valt med omsorg, inte den billigaste utan den jag tror går snabbast att få hjälp ifrån.

Däremot hade jag ingen koll på hemförsäkringen. Mitt hem var försäkrat till rekommenderat belopp hos det försäkringsbolag som råkade dyka upp och som verkade ganska billigt. Nuförtiden sedan jag gift mig och köpt hus och så, är det lite mer ordning på den biten, men det är inte min förtjänst.

Jag är så väldigt glad att kattförsäkringen finns. Tänk vad skönt att inte behöva lägga in kostandsaspekten i behandlingen av ett älskat djur.

Prylar är prylar är prylar och de är alla utbytbara. Det skulle vara otroligt sorgligt om hela vårt hem försvann. Men ifall man behöver utnyttja hemförsäkringen så är skadan redan skedd. I kattförsäkringsfallet går det ibland att laga.

1 kommentar:

KaKi sa...

Ja, tack gode gud för försäkringar! Tog tyvärr en normalförsäkring när Geisa var liten o sedan blev hon sjuk o den går inte förbättra. Men nog är jag tacksam att notan på 5400kr slutade på 2100kr och att försäkringen iaf täcker det kommande med 80%. Särskilt som det kan bli julhelgen som blir kritisk som det är nu... Och DET kostar