lördag, december 15, 2007

Allt är som vanlig

Jag fick förresten mens igår. Det betyder att cykeln den här gången var 47 dagar. 47 dagar är ganska normalt för mig, och betyder att jag inte ägglossar.

Alla förhoppningar om att det den här gången skulle gå att göra barn naturligt är nu helt borta. Ingenting är förändrat på den fronten.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Men det kan ju ändra sig framöver. Min fert-läkare säger att jag kommer ägglossa oftare ju äldre jag blir (har pco) och än så länge stämmer det men det har gått ganska sakta. jag hade 8 veckor mellan cyklerna förut och nu är jag istort sett nere i 4-5 veckor så jag tycker inte att du ska packa ihop hoppets påse ännu för detta var väl i stort sett din första cykel. Sen har det ju självklart med att göra hur pass svår pco man har men enligt henne så ska det i alla fall bli bättre med åldern. Ni vill säkert inte sitta och vänta på förbättring eftersom det kan ta tid men jag vill bara säga att det inte e kört för ägglossning i framtiden trots att du aldrig har det nu.

U

Kattmamman (a.k.a. Bridz) sa...

Du har så klart helt rätt. Det kanske blir bättre om några år.

Min min fåfänga förhoppning om att kroppen skulle fatta vad allt handlade om efter graviditeten och fungera som alla andras kroppar. Den förhoppningen finns inte kvar.

Jag tycker inte att jag har så mycket PCO. Jag är smal, relativt hårlös och har inga stora acne-problem. Dessutom har jag ju ganska regelbundna cykler, bara att de är så djäkla långa. Men PCO yttrar sig ju olika för alla, så bara för att jag sluppit en hel del symptom så slipper jag inte andra.

Anonym sa...

likadant för mig....dock endel behåring men annars smal och med tidigare låånga cykler. fram till 25 års ålder hade jag mens nån gång om året.

U

Kattmamman (a.k.a. Bridz) sa...

Jag tror att jag hade rätt normala cykler fram tills jag började äta p-piller vid 19 års ålder, sedan vet jag inte.
Men det känns som att det blivit värre för mig.

Anonym sa...

Jag har alltid haft oregelbundna och långa cykler. Det blev något bättre efter graviditeten, men inte bättre än att jag låg ungefär som du.

Men när jag var hos min gyn inför syskonförsöken i somras så sa hon på undersökningen att "det ser lite ägglossningsaktigt ut här" och minsann såg vi en äggblåsa på vul-et. Som gav utslag på ÄL-stickan några dagar senare. Nu blev det ju inget på en heller, men man ska aldrig säga aldrig. :)

Dessutom sa hon också att PCOare oftast blir bättre med åldern. Vi kan ägglossa ofta och längre än "normala" kvinnor, vi hamnar ofta i klimakteriet senare.

Hoppas det går bra när det blir dags och tusen tack för ditt grattis!

http://moe.sedlacek.se
http://lilla2an.wordpress.com