lördag, december 08, 2007

Alltså

Fortsättning på inlägget under.

Jag tror att vi är miljontals mil ifrån att man i lagstiftningar och officiella policys kommer att säga att någon får skylla sig själv.

Det jag menar är människors attityder. Jag kan mycket väl tänka mig hur det i stugorna kommer att muttras om att de som "väljer" att få krävande borde ha tänkt till innan, istället för att nu ta skattepengar från andra barn som faktiskt behöver nya skolböcker.

3 kommentarer:

Anonym sa...

En klasskamrat till mig berättade också den charmiga historian om när hennes väninna, som har en son med downs syndrom som hon älskar enormt mycket (såklart) var på läkarbesök och barnläkaren säger till henne, "Stackars dig som har fått en sån där, det måste vara jättejobbigt, jag gjorde själv abort när jag upptäckte att fostret hade kromosomavvikelse" Och hon blev så chockad att hon inte kom på nått att säga överhuvudtaget.
/Anna

Anna-Bell sa...

Man hoppas ju att folk inte är så ihåliga. Man slutar ju dock aldrig förvånas tyvärr. Frågan handlar ju om etik och moral så klart blandat med ett val gjort från hjärtat. Skulle man muttra om sådant borde inte rökare få vård. De väljer ju sitt skit framför hälsa så det är iof inte samma sak...Dåligt exempel kanske. Ett barn är ju en helt annan sak. Jag tycker inte att man ska sträva efter att alla människor ska vara perfekta samtidigt som jag till viss del kan förstå ett val där man gör abort. Svårt det där.

Anonym sa...

Vill bara säga hej till dig och lillkatten! Har inte sett till dig på aff på superlänge, du är saknad!

/K-line