tisdag, augusti 26, 2008

Förmaning till mig själv

Inga fler sjalköp förrän tidigast december, så det så.

Sedan jag senast skrev om mina nya sjalinköp har jag lyckats köpa ytterligare två. Fyra sjalar på en månad har det blivit*, och nu får det faktiskt vara nog och därmed basta.

En ringsjal och ytterligare en trikåsjal har jag införskaffat. Nya bebisen kommer att ha tre eller fyra trikåsjalar att välja mellan. Kanske kan jag färgmatcha med de bröstmjölksfläckiga amningströjor jag nog kommer att kräla runt i.

*Det är så svårt att låta bli att köpa när det på Tradera annonseras ut i princip helt nya sjalar för en fjärdedel av inköpspriset.

6 kommentarer:

Pia sa...

En sjaloholic är vad du är :).

Anonym sa...

Då kan jag ju passa på att fråga dig hur de funkar, vilken typ av sjal är bäst tycker du? Funderar på att köpa till bebben som är på väg, men är osäker på hur säkra och sköne de olika modellerna (ringsjal, knytsjal, elastisk...) är.

Anonym sa...

du kan ju alltid sälja dem på tradera ;)

Kattmamman (a.k.a. Bridz) sa...

misen: Ska du ha en sjal till en nyfödis rekommenderar jag starkt en lång trikåsjal, den är absolut lättast att få till en bra knytning i, och även om det inte blir perfekt så ligger barnet bra i sjalen.

Ringsjal och korta vävda sjalar ska man kunna ha nyfödisar i, men jag tycker att det verkar jättesvårt och inte särskiklt stabilt.

Den allra bästa sjalsorten är egentligen en vävd långsjal, men den är också lite knepig att få till, och man kan uppdatera till en sådan när barnet blir lite större. Nackdelen med trikåsjalarna är att de inte fungerar längre när barnet blivit lite äldre, runt 10 kilo blir det lite för elastiskt och sjalen stödjer inte längre.

Vill du köpa en ny sjal så är Moby Wrap väldigt prisvärda, och det är en riktigt bra sjal tycker jag. Annars kan man ju som sagt fynda otroligt på Tradera.

Barnets mamma sa...

Jag har skaffat en login på Tradera nu bara för att kunna köpa en billig sjal. Mne inte hittar jag några som går till en fjärdedel av priset...! Kanske för att jag vill ha en populär färg..? (svart)

Kattmamman (a.k.a. Bridz) sa...

Jo, det har "bara" blivit fyra sjalar under ganska så lång tid för mig. Så de flesta går ju för betydligt mycket mer än så. De köp jag gjort har varit fynd, och jag har varit hemma och haft möjlighet att buda på auktioner som slutat på konstiga tider när ingen annan kunnat buda.
Men en bra sjal för i alla fall halva inköpspriset borde inte vara så svårt att hitta?
Annars kan jag återigen rekommendera Moby Wrap, den kostar bara 400 som ny, och är en jättebra första sjal!