måndag, december 15, 2008

Min sömn är borta

Den stora sömnlösheten har drabbat mig igen.

Det verkar ju helt sjukt att inte kunna sova när man precis fått en bebis. När han sover för en gångs skull så är det ju självklart att man borde sova? Men jag kan inte, varken idag på dagen eller nu på natten när han sover.

2 kommentarer:

Cinks sa...

Det här är troligtvis den sämsta kommentaren på länge till en som ligger sömnlös, men min kära, kloka mor säger att VILA är bättre än inget. Dvs om du försöker vila när bäbis sover så får iallafall kroppen tillbaka lite av sin nödvändiga energi.

Är det förresten inte precis i början som kroppen jobbar just med att orka hålla sig vaken just för bebis skull? För att efter två månader släppa och dänga mamman i huvudet med just SÖMNBEHOV.

Men prova med att bara vila, slappna av, lyssna på lite mysig musik. Hoppas du kan få lite ro.

Anonym sa...

Hej! Lider med dig och jag vet vad sömnlöshet innebär, jag tror att man kan medicinera sig ur eländet och sedan vara bra. Eftersom jag kunde det. Dock har jag alltid en större sårbarhet tror jag, än vanliga Svensson om ngt speciellt streesigt, otäckt eller spännande händer. Men just nu funkar inte det för dig med mediciner. Okej jag kan bara säga vad jag tänker om mig själv i dylika situationer: Det är ansvaret som är boven. Det nya ansvaret gör att man inte sover. Personligen tror jag även att amningen kan göra att du sover sämre. Men mest ansvaret. Det svindlar ju när man har ansvar för två stycken. men man vänjer sig, själen lugnar ner sig. Å vad jag känner för din situation. Sök hjälp på Bvc, gråt om det behövs, ta emot all hjälp. Jag vet alltså verkligen hur det är att vara glad om man fick två timmar mellan 8-10 på morgonen och rädslan för att bryta i hop helt. Att ha Minikatten i spjälsäng och flaskamma är ett bättre alternativ än att du går sönder....om det är riktigt illa menar jag. Kärleken sitter inte hur man matar eller var barnet sover. Minikatten behöver allra mest en familj som är hel och utan sömn går det inte.
I omtanke sagt! /sivan med nisse från aff januari07grupp