onsdag, december 17, 2008

Lycka

Lycka är att efter en hel natt av sömnlöshet och gråt (nä inte bebisen, jag) lyckas somna i den älskades armar och sova där hela morgonen.

Nu är det dags att sänka kraven, så får vi se var vi hamnar.

  • Sömn behöver inte infalla på natten, och behöver inte vara lång och sammanhängande
  • Tygblöjor används när det känns roligt
  • Mat behöver inte vara lagad från grunden av enbart ekologiska råvaror. Mc Donalds gör utmärkta måltider t.ex.
  • Om Lillkatten skulle råka ha samma tröja två dagar på rad, även om det är en fläck på den går inte världen under
  • Det är ok att det blir skitigt och äckligt här hemma under en period. Snusk i duschen i måttliga mängder har knappast dödat någon.

11 kommentarer:

nylsa sa...

Heja dig och heja er! Jag tycker att det låter grymt rätt att sänka ribban på hemmet och fokusera på att det blir bra ändå.
Många kramar!

Pia sa...

Jag läste i en artikel att ett allt för idogt städande kan vara en riktig miljöbov (dammsugare drar el och städmedlen bidrar till utsläpp) så varje gång jag känner ågren över vårt ostädade hem försöker jag se det som ett bidrag till miljön i stället :).

Jag tycker din strategi låter väldigt klok. Det finns ingen vinst med att hålla på principer och ideal om det innebär att man går under på kuppen.

Och vad gäller amning så är det ju jättebra och praktiskt men det är ju absolut inget krav för att få en nära relation till sitt barn. Det är ju inte så att man slänger åt barnet en flaska och låter det ligga själv för att man inte ammar.

RosaMilton sa...

Bra!!!! Låter som ni är på rätt väg! Så har vi oxå gjort med tygisar. Ibland orkar man helt enkelt inte och då får det vara ok. Man måste överleva och helst mer därtill.

Anonym sa...

Att det var miljövänligt har jag inte tänkt på innan :) men lite snusk i duschen (och annorstädes) försöker jag se som en immunförsvarstärkare - en liten hemmavaccination mot allergier och elände. Lite lortiga kläder lika så... man hör ju oftare talas om överkänslighet mot tvätt och sköljmedel än mot lite välanvända och fläckiga kläder.
Minns dessutom själv att min mamma alltid ville tvätta kläderna när de blivit alldeles lagom mjuka och inbodda.

..och nu när du bestämt dig för att sluta amma - se till att få ordentlig medicin för att stoppa mjölkproduktionen - annars är det lätt att drabbas av mjölkstockning eller bröstböld... och det känns som det sista du behöver just nu.

Hoppas att allt ordnar sig till det bästa för er alla fyra och Grattis till den lilla kissen.

Pjoger sa...

Återigen: Styrka, kärlek och värme till er. En sak som jag har lärt mig den hårda vägen: För att vara stark måste man också våga visa sig svag. Man får ge avkall på principer. Man får sänka ribban. Då kan man ta sig upp lättare.

Kram!

Anonym sa...

Hej!

Jag är en trogen läsare som aldrig kommenterat tidigare.

Grattis till bebisen!

Jag vill bara säga att jag blir glad av det du skriver nu. Jag har fyra pojkar. Den älste fyller sju snart och den yngste är tre månader(+att jag pluggar på heltid). Jag har också sänkt mina krav. Någonstans på vägen insåg jag att jag var tvungen att vara öppen för nya lösningar.. då blev allt mycket lättare. I bland får man försöka att göra det så enkelt för sig som möjligt (men ändå inom ramen för vad som känns ok så klart).

Lycka till!

Anonym sa...

Och jag som trodde att alla av ovanstående punkter liksom automatiskt gällde när man hade barn? Är för betydligt lägre krav än så - you go girl!
Stor kram och vill du ringa så gör det när som helst.

/AS

Anonym sa...

Håller med AS. Ovan punkter känns som helt normala när det gäller nyförlösta familjer.

Anna sa...

Häpp! Precis så!
Och sedan återtar man ett vanligt liv steg för steg under sissådär femton år ;-)

Anonym sa...

Visa ord!!

Ribban är oftast alldeles för hög och för vems skull kan man undra...? Ert förhållande är ju prio 1!

Tudorienne sa...

Låter som ett ganska normalt sätt att leva när man just blivit tvåbarnsfamilj. Tror stenhårt på att det kommer kännas lättare snart.