måndag, december 15, 2008

Bryta den onda cirkeln

Nu har jag precis svalt en (två) sömntablett(er). För jag lade mig för flera timmar sedan eftersom jag var så trött att det flimrade för ögonen. Men så fort jag lade mig ner på kudde molade ångesten in och jag är klarvaken.

Kattpappan får ta hela natten, till vår glädje tog Minikatten nappflaska. Och även om jag inte är ett stort fan av ersättning så måste jag bryta den här onda cirkeln jag hamnat i.

Om tolv timmar ska jag pumpa ur brösten och sedan kan jag amma igen.

Fan vad dålig jag känner mig.

Och nej, vi har inte ekonomisk möjlighet att vara hemma båda två de första sex månaderna som någon föreslog. Annars hade det varit en bra lösning.

11 kommentarer:

Anna sa...

Du är inte dålig. Du är en klok kvinna som gör det bästa av situationen.

Anonym sa...

Om du är dålig så är ju alla mammor som ger ersättning dåliga och då är jag också dålig. Och jag vet att jag inte alls är dålig. Men självklart får du känna dig dålig, man känner ju så, men det går över. Innerst inne så vet du ju att att du är alldeles tillräckligt bra och klok och kapabel att fatta rätt beslut i nödens stund. Sov gott och ge dig själv ro. Tänk snälla tankar om dig själv ända tills du somnar. Natt natti.... /nissemamman från aff/jan07gruppen

Linda sa...

Älskade vännen, du är inte dålig!! Även om jag förstår känslan.

Man måste få sova ibland annars blir man ingen bra mamma/människa.

Tusen kramar från mig.

KaKi sa...

Det som kännetecknar goda föräldrar är att de gör det som krävs, även när det som krävs verkar gå emot alla föresatser man någonsin haft. Jag har förstås ännu inte blivit förälder, men jag hoppas kunna ta den visdomen med mig. Att jag om MIN sömnlöshet drabbar mig tar med mig bebis till föräldrarna, tar mina tabletter och får sova för att jag faktiskt måste.

Visst, det är en aningens drastisk lösning att käka tabletter för att få sova när man precis fått barn. Å andra sidan är det en rätt drastisk händelse att få barn. Och mest kaotiskt hade det varit om du kollapsat av trötthet och i bästa fall somnat från två hungriga barn, i sämsta fall börjat agera gränspsykotiskt av trötthet.

Du gör det som krävs. Det är inte ett dåligt val. Och det vet du, det var därför du valde det.

Pia sa...

Jag tycker verkligen inte att du ska känna dig dålig. En fungerande mamma som får sova är väl mer värt än att bli ammad hela tiden.

Dina sa...

Tycker du agerar väldigt klokt med din bebis och din familjs bästa framför ögonen. Hoppas du kommer känna dig mindre dålig när du fått sova lite.

Och en tanke som slog mig - Kan du/ni inte ta upp dina föräldrars förslag på lån för bil och istället använda det till att kattpappan kan vara hemma mer? Åtminstone någon månad extra nu i början.

Anonym sa...

bra! tror det kommer kännas mycket bättre när du fått vila lite.

och jag tycker alla skriver så bra saker till dej, så många som bryr sig, så fint!

kramar
jossan

Tudorienne sa...

Vad jobbigt det låter. Kan du få nån hjälp från MVC med det här? Om du inte får bukt med sömnproblemet blir allt ju ett enda stort trassel till slut.

Du ska se att det kan vända till det bättre snart, tycker du är duktig.

Kram.

Anonym sa...

Vill krama om dig i eländet

hoppas du fått sova

hoppas att kärlekslyckan snart återvänder

Anonym sa...

Hej Hej Bridz....
Grattis till din lilla=)
Jobbigt med sömnproblem=(.. KAn inte va lätt..
Jag är från Dec ankomstgrupp och nån sa där att det var du som gjort vår fina hemsida.. Stämmer det??
Tänkte höra om det fanns nån möjlighet att du ville lägga in en funktion där man kan lägga in info och bild på sin bäbis??
Själv har jag inte fått nån ännu, men man hoppas varje dag.. =)=)..
Vi saknar dej där inne på forumet...
Du kan väl höra av dig ang. min fråga. Förstår om du har för mkt att göra nu, men jag tänkte fråga iag..
Kram Maria

Petra sa...

Och du vet väl att om sömnproblemen kvarstår (fast det hoppas vi ju inte) och allt känns helt hopplöst så kan du åtminstone undersöka möjligheten att du får bli sjukskriven en period och då kan pappan ta ut föräldradagar under tiden så att ni båda kan vara hemma? Nu måste ju din sjukdom vara av den arten att du inte själv kan ta hand om ert barn - men total sömnbrist, alternativt att du är totaldäckad av sömntabletter tycker åtminstone jag låter som ett skäl så gott som något till att man behöver hjälp av någon annan med barnavårdandet.

Nu hoppas vi ju förstås att det går bra med sömnen framöver så att detta inte blir aktuellt! *håller en tumme*