fredag, juni 08, 2007

Vad bra det är med bloggar!

Jag mindes att anna en period skrivit mycket om Lilla Mys sömnproblem. Så jag räknade ut när Lilla My var lika gammal som Lillkatten är nu och så gick jag tillbaka i annas blogg och läste.'

Och jag hittade det här inlägget, och det här. Och helt plötsligt så kändes det inte så ensamt längre.

Och när jag hittade det här inlägget så kändes det som att det nog kommer att lösa sig!

Jag är inte ensam om att ha ett barn som inte sover!

2 kommentarer:

Anna sa...

Vad kul att det hjälpte dig!

Jag tror att det ÄR en tjorvig period där vid typ fyra månader. Sedan hade vi det jättebra tills i januari när Lilla My blev sju månader. Då ändrade hon sig plötsligt och blev inte längre lugn av att nattammas. Snarare blev hon liksom stressad. Så då fick man börja fundera på olika lösningar igen.

Jag har försökt aktivt problemlösa när det har dykt upp perioder med dålig sömn. Så att man inte bara betraktar det som "sömnproblem" och försöker stå ut. En av gångerna var faktiskt själva lösningen att jag började sova med öronproppar. Jag upptäckte nämligen att jag själv var orsak till flera av gångerna Lilla My vaknade. Jag förväntade mig ju att hon skulle vakna, så direkt hon gnydde lite så var jag där och slet upp henne och skulle amma så att hon inte vaknade ordentligt. Klart att varken hon eller jag fick sova ordentligt då :-)

Kämpa på!
Kramar

Anonym sa...

Vad skönt att det känns som om det kommer att lösa sig. Jag har inga goda råd att ge- bara att ni inte ska känna att det är ni som föräldrar som gjort något fel. Vår första bebis hade också nätter när han inte sov långa stunder alls och vi testade 5-minutersmetoden och allt möjligt men inget funkade.

Jag tror att det bara är så vissa perioder, att de sover dåligt. Och nu att det är varmt också, vi märker att lillbebisen här blir jättestörd av det.

Men en sak kan ni ju göra: om Lillkatten tar flaska kan du ju pumpa ur och så kan Kattpappan ta någon matning på natten. Eller bara bära runt Lillkatten (som troligtvis inte behöver äta) så att du får sova. Det går faktiskt jättebra att jobba efter någon natts total sömnbrist, det är jobbigare att vara hemma med en skrikig bebis efter en sömnlös natt.

Kram