fredag, juni 08, 2007

Skitnatt

Jag har många gånger sagt att jag inte har några problem med att Lillkatten väcker mig på nätterna och vill äta.

Det har jag inte haft heller förrän nu.

Den senaste tiden har han sovit kortare och kortare stunder. Och i natt slog han alla rekord. Han sov bara i 20 minuter mellan amningstillfällena. På 20 minuter hinner jag oftast inte somna alls, eller hinner slumra i 10 minuter.

En enda gång på morgonen hade han en lite längre sovperiod. Då sov han i en hel timme, och sedan ringde Kattpappans väckarklocka och han var klarvaken igen.

Nu sover han gott, men det gör inte jag. Jag kan tyvärr inte somna när det är morgon, även om jag bara sovit någon timme på natten.

Ni kloka med erfarenhet som läser min blogg. Vad ska jag göra?

Jag har försökt att inte amma utan bara krama och vyssja, men då skriker han högre och högre och är till slut knappt kontaktbar. Somnar gör han absolut inte förrän han får äta.

Jag tror inte att det är mjölken som inte räcker, för på dagen klarar han sig 3-4 timmar på samma mjölk.

3 kommentarer:

e sa...

Jag är inte så jätteerfaren än :) men när min son körde 30-45 min mellan amningarna på natten så sov jag i ett annat rum i två nätter och kom in för att amma. Det visade sig att när sonen sov bredvid sin pappa som inte luktade mjölk så påmindes han inte om att äta. Nu sover han bredvid mig utan problem. Eller kan det vara för varmt så han blir törstig?

Anna sa...

En tanke:
Prova låt honom ligga själv (om han ligger i eran säng). Lillkatten börjar vara så stor att han är mera medveten och då kan det vara så att ni faktiskt stör varann.
Jag har något minne av en hemsk natt när Lilla My var ungefär fyra månader när jag tillslut hade försökt allt för att få henne att somna. Till sist var jag gråtfärdig och hon skrek och jag hade henne på min mage och försökte samtidigt buffa henne lugn. Så gav jag upp, sa "nu orkar jag inte mera, då får du väl skrika då" och la henne bredvid mig. Döm om min förvåning när ungen tystnade och somnade. Hon var väl helirriterad på mig som bara bökade och inte kunde låta henne få sova ifred! :-)

Anonym sa...

Det är väldigt varmt just nu! Kanske vill han öka produktionen och därför är stökig och ammar ofta? Eller så är han orolig för att det är varmt och kvavt? Inga goda råd mer än att det går i perioder, det där med sömnen.