onsdag, februari 07, 2007

Utan Lillkatten

I morgon ska styrelsen för bostadsrättsföreningen jag satt med i, innan vi flyttade, äta middag tillsammans på restaurang, jag är medbjuden.

Och eftersom jag fortfarande gråt-saknar vår gamla lägenhet och grannarna så vill jag gärna vara med.

Av princip så tycker jag att bebisar ska kunna följa med överallt. Jag tycker dessutom att offentlig amning är OK. Men jag vill ändå inte ha med Lillkatten i morgon. Han är så liten att man måste ha honom i famnen hela tiden, för det finns ingen möjlighet att ta in vagnen. Och med honom i knäet går det knappast att äta.

Så i morgon ska jag försöka lämna Lillkatten med Kattpappan. De ska sitta på Kattpappans favoritpub som ligger precis bredvid restaurangen och ska träffa några kompisar. Fungerar det inte bra och han absolut vill amma får jag väl lämna min mat oäten och gå hem.

Men jag har lite ångest. Lillkatten och jag har inte varit åtskiljda alls om man bortser från de timmar jag låg på operation efter förlossningen. Det är nog nyttigt för mig att försöka vara något annat än mamma någon timme, för Lillkatten tror jag inte alls att det spelar någon roll han får ju vara med pappa.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Tur att pappan kan sitta så nära iallafall. Men jag förstår att du känner så. Och pappan lär ju njuta.

Anonym sa...

Åhå!
Så du har ännu inte kommit till det stadiet där man utan problem lägger ungen vid bröstet upp-pallad på en kudde, lägger en handduk över honom/henne (sojafläckar från sushi sitter som berget har jag märkt...)och äter glatt med båda händerna?!
:-)
Been there done that!

Hoppas att du får en skön middag och att allt funkar. Och om inte, lämna inte maten oäten, prova ovanstående tips! Eller möjligtvis ta honom i sjal.

KRAM!
Anna (Annas sida om barnlöshet...)
PS operation efter förlossningen? jobba på med förlossningsberättelsen är du snäll ;-)

Isidor sa...

Lugn. Vi har järnkoll på pubben. Han kan få en whiskey, så sover han gott!

Anonym sa...

Skönt att det finns mammor som du, som "vågar" lämna bebisen med pappan. Finns tyvärr många som tror det bara är mamman som räknas..