fredag, februari 23, 2007

Bokrean

Nu när jag ammar hela dagarna får jag äntligen tid och ro att läsa alla böcker jag vill. Min bokhög som jag samlat till i så många år har nu bara en enda oläst bok kvar.

Som vanligt hittade jag massvis med böcker på bokrean som jag verkligen vill ha, men efter hård gallring är det nu nere på 21 stycken. Men 21 böcker är också lite för mycket just nu när jag inte tjänar några pengar.

Vilka böcker måste man köpa i år tycker ni?

7 kommentarer:

Anna-Bell sa...

21 stycken!Det var många! Jag vet inga som man måste köpa så där.Jag satsar på kokböcker,några barnböcker för framtida bruk och en och annan roman.

Lycka till med inköpen!

Kapybaran sa...

apsvårt att ge råd utan att veta något om din boksmak... jag brukar satsa på böcker jag annars inte skulle unnat mig, typ coffeetable books, schyssta kokböcker, uppslagsböcker etc.

Vad gäller skönlitterärt, så tyckte jag väldigt bra om Svinalängorna, så har du inte läst den än kanske den kan vara ett sällskap i amningen!

Anonym sa...

Funderar på att köpa hem en läkarbok eller vad det heter. Fast då blir man väl hypokondriker. =)

Lovisa ska nog få lite böcker som piper och låter. En och annan sagobok. Men inte så mycket. Tänkte i framtiden bli en flitig biblioteksbesökare istället.

Anonym sa...

Hej! Hinner man läsa så mycket när man är hemma och ammar en liten, det låter jättetrevligt! Om allt går som det ska (hoppas verkligen, är i vecka 11+5 nu, lite läskigt) får vi en liten plutt i september och det känns som om listan på böcker-jag-så-gärna-vill-läsa-när-jag-bara-får-tid är flera kilometer lång. Såg att du inte var så förtjust i Damernas detektivbyrå, men bortsett från sorgen med det förlorade barnet i första boken så är det en underbar serie tycker jag. McCall Smith har ju annars börjat på en ny serie som utspelar sig i Skottland, Filosofiska Söndagsklubben, det kanske vore nåt? Själva ska vi köpa Lennart Nilsson-boken, så vi kan försöka föreställa oss hur Plutten ser ut. Lycka till på rean!

Helle o Jonas sa...

Ni har ju precis skaffat hus, så då är en hoper fixa-ditt-hus böcker på rean samt trädgårdsböcker ju ett måste ;-) Såg en kul bok av Reva Hallbäck som tidigare var med i Äntligen Hemma om hur man fixar en mysig utemiljö.

Pia sa...

Jag har inte hunnit gå på rean än men jag tänker köpa "Konsten att vara snäll" av Stefan Einhorn och "Universum i ett nötskal" av Stephen Hawking. Men jag håller med dig. Man kan köpa hur mycket böcker som helst. Det är bara så svårt att få plats med dem hemma till slut.

Anonym sa...

Njut av att kunna amma OCH läsa! Min Mandy kräver min fulla uppmärksamhet och tillåter sällan att jag läser alls. Jag, som är en bokmal i vanliga fall, har läst två kapitel de senaste 14 veckorna... och om bäbisens tre första utvecklingsfaser*.

Jag skulle vilja läsa The contented little baby av Gina Ford och delar ur Barnaboken av Anna Wahlgren. Kan rekommendera *Att växa och upptäcka världen som handlar om de sju utvecklingsfaserna det första året.

Va?! Ville du inte bara ha tips på böcker om rutiner, fostran och utvecklingsfaser... ;) Om jag inte hade Harry Potter och Stieg Larsson i bokhyllan skulle jag satsa på dem.

Kram från Sanna