måndag, november 26, 2007

Precis pratat med veterinären

Hjärtproblem kanske? HCM för den som vet vad det betyder...

Nu håller vi tummarna stenhårt för att det är något annat.

Det har hittats massor av HCM de senaste åren i min ras. Min ras som enligt vissa uppfödare är så sund att man kan inavla den hur mycket som helst. Enligt andra går det bra att inavla just katt i 16 generationer. (Det kallas inte inavel utan linjeavel, men inavel är precis vad det är)

Mina 90 högskolepoäng i genetikrelaterade ämnen är det ingen som bryr sig om eftersom jag inte har så stor uppfödarerfarenhet.
Om det inte var så hemskt att ha rätt just den här gången skulle jag hånskratta och ropa -Vad var det jag sa?

Jag vet att det här inlägget är alldeles för internt för att förstås av utomstående, och jag ska kanske någon gång försöka förklara lite närmare. Men nu orkar jag inte.

4 kommentarer:

Anna sa...

Kan inte läsa dina inlägg utan att gråta, vet hur pissjobbigt det är.

KRAM

KaKi sa...

Helvete. Detta önskade jag dig inte. Tyvärr befinner jag mig ju precis här.

Och ironin är att jag just skulle gå in och söka "HCM+diarré" eftersom jag just för andra gången på en vecka ska ge mig till att tvätta stackars Tamlin efter en olycka. Förra gången var olyckan på toagolvet och spårat dit - nu i min säng *sucka*

Fan fan fan. Och dubbelt upp när det handlar om en katt som varit i avel. Måtte det vara något annat nu. Vad som helst. Måtte ni få lite mer tid... (och må vi få det med dagens äventyr...)

Vilken ras är du? Massa hår eller lika litet som jag?

Anonym sa...

Stor kram från mig!

Saring sa...

Som matte till änglabullen Platon - sönderavlad så till den milda grad att han dog pga allergi mot sig själv - förstår jag så smärtsamt väl vad du menar. Det är så jävligt. Bara så. Jävligt.

KRAM