måndag, november 05, 2007

lång halveringstid

Jag ringde till läkemedelstillverkaren och fick reda på att tablettens halveringstid är 12 timmar. Det gör att det finns yttrst lite verksam substans kvar i kroppen 12 timmar efter intagen tablett, men eftersom man inte vet hur stor dos som eventuellt kan skada det ammande barnet så är det ingen lösning att sova på tablett och bara amma på dagarna.

Jag ska ge sömn utan tablett en sista chans. Går det inte så måste jag sluta amma.

4 kommentarer:

Helga sa...

Usch vad jobbigt du har det. Du är världens bästa mamma åt Lillkatten vare sig du ammar eller inte. Jag har sagt det tidigare, men jag tycker absolut att du ska sluta amma. Min gissning är att man måste vara bra fanatisk amningsanhängare för att inte hålla med. Jag menar, det är väl ändå under de första månaderna som amningen har störst betydelse? Närhet och ömhet kan man ge på andra sätt.

Hoppas det känns bättre snart!

Kattmamman (a.k.a. Bridz) sa...

Jag vet att det inte är amningen det hänger på.

Men av någon anledning hänger mycket av min självkänsla och min bra-mamma-känsla ihop med amningen. Kanske för att jag får ganska så lite tid med Lillkatten och för att amningen är bara vår.

Jag är förmodligen fanatisk amningsanhängare ;-)

Anna sa...

Tro det eller ej, jag som har AnnaWahlgrenat mitt barn till god nattsömn, men jag är nog också en fanatisk amningsanhängare! :-)
Så, gör nu på det enda rätta sättet, det vill säga mitt sätt! ;-)

Jag ammar fortfarande Lilla My. Veckoamningsschemat (hihi) ser ut såhär:
Måndag: ingen amning (träningskväll så maken lägger My)
Tisdag: kvällsamning
Onsdag: ingen amning (träningskväll så maken lägger My)
Torsdag: kvällsamning
Fredag: kvällsamning
Helg: amning morgon, lunch och kväll.

Barnhet behöver inte få i sig mer än en halv deciliter mjölk per dygn för att få allt detdär positiva med immunförsvar och grejer. Jag ammar för att det är mysigt och fortsätter med gott samvete för att BVC rekommenterar det. Vad jag vill ha sagt är att du knappast behöver sluta amma helt. Varför inte hålla i kvällsammningen bara? Då måste det finnas mikroskopiska rester kvar i mjölken bara. Samtidigt käkar ju Lillkatten massa annan mat, hans huvudkäk är ju inte mjölk, så om det eventuellt finns rester kvar då så kan de inte vara farliga.

Anonym sa...

Långt...! Självklart ska du göra som du känner. Inte lätt att nå ett avslut när man inte vill. Min Lille januarigosse han får man nästan tvinga till bröstet på dagtid nu, finns ju såå mycket annat som är trevligare än mammas tutte. Jag tror att en del av amningsfixeringen (som jag även känner) har att göra med amningshormonerna. På mej i alla fall. jag är en hängiven mamma i vanliga fall och amningshormonerna gör mig överhängiven. När jag väl slutat amma kommer jag förmodligen att tycka att det oxå känns som det perfekta livet.