måndag, november 05, 2007

Galopperande sömnlöshet

Det här inlägget skriver jag efter att ha tagit dubbla dosen sömntabletter (jag brukar bara ta halva av rekommenderad dos, och nu har jag tagit hela) och jag är fortfarande klarvaken.

Det går helt klart åt fel håll. Förut kunde jag inte sova natten innan en tenta, sedan blev det värre och jag kunde inte sova när jag skulle ha lab heller. Men med sömntabletter (halva dosen) så sov jag som en stock oavsett.

Men nu... nu kan jag inte sova trots att jag har börjat på en ny kurs som jag hänger med på ännu så länge, och trots att jag har ledigt i morgon, och trots att jag har tagit dubbel dos tabletter.

Hjärtat pumpar som om jag varit ute och sprungit.

Och läkaren skriver bara ut fler tabletter.

Hur byter man läkare? Det är ju inte bara att ringa till en specialist och boka tid, man måste ju ha remiss.

Jag tycker att det är helt rätt att äta sömntabletter, eller antidepressiva eller vad som helst om det hänt något. Men i mitt liv har ju ingenting hänt. Jag lever det liv jag vill göra och jag klarar mina studier, men ändå så kan jag inte sova. Vad är det som händer?

1 kommentar:

KaKi sa...

Fast jag håller inte med dig. Det är när det inte hänt något, när sömnlöshet och ångest lever sitt till synes eget liv - orsaken fallit i glömska - som medicin behövs. När något hänt, är sjukvården lite väl snabb med antidepp och sömnmedel i mitt tycke (fick bådadera när min bästa vän dött och sett i efterhand så var det nog naturligt att vara vaken och ha ångest och nedstämdhet). Du behöver sova för att inte bli tokig. Du behöver sova för att orka arbeta med problemet.

Du kan fråga doktorn du har om du kan få komma vidare, säga att det inte fungerar och blir bättre. Annars, om det inte är "nivån" utan läkaren i sig som är problemet - leta upp privatpraktiserande läkare och ring. De måste fö vara trevliga och tillmötesgående eftersom de är företagare som får betalt för vad de faktiskt gör (till skillnad från vc). Det går att hitta privatpraktiserande psykiater också och med lite tur komma dit utan remiss. Och de har bättre koll på sina preparat