tisdag, september 25, 2007

Syskonplan

Jag hoppas på att någon gång i framtiden kunna få förmånen att ge min son ett syskon. Lillkatten kommer inte att ha ett jättestort släktnätverk, och då tror jag att det är bra att ha syskon. Inte för att man nödvändigtvis behöver ha något gemensamt bara för att man har samma föräldrar, jag har en syster jag aldrig umgås med, och om jag verkligen skulle behöva hjälp så skulle jag hellre vända mig till en främmande människa på gatan än till henne. Men min andra syster har jag haft mycket utbyte av genom åren.

Dessutom har jag egoistiska skäl till att vilja ha flera barn. I drömmen om att få barn finns det i förlängningen en dröm om barnbarn. Och eftersom alla människor inte får barn, jag vet ju inte hur Lillkatten vill leva sitt liv, så tänker jag att chansen blir större om det finns flera barn.

Jag har gjort upp en plan för hur ”barngörandet” ska se ut. Det är en väldigt långsiktig plan, och jag hoppas att jag på så sätt ska slippa bli besviken om det inte går så lätt, allt kommer att gå enligt planerna.

Så här ser planen ut:

Sluta amma Lillkatten
Ett frysförsök med eskimån från frysen på Huddinge
6 försök med bara sprutor
6 Fulla IVF:er + eventuella frysåterföringar
Adoption.

Inte så realistiskt att tro att vi kommer att orka fullfölja kanske, men en bra tanke i alla fall.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Intressant att läsa om era syskonplaner. Blev lite snopen att läsa att du räknar 6 fulla IVF:er. Det är mycket. Självklart är det en bra tanke. Ska bli intressant att följa även denna resa! Kram!

Anonym sa...

Hej! Vad är det för skillnad på försök med sprutor och IVF?

Hoppas att det funkar med frysförsöket så att ni slipper hålla på så länge.

Ps. Är det inte i dag som nattamningsprojektet startar? Följer det med spänning. Kör hårt och lycka till! Det kommer att gå fint!

Kram!
Anna-Bell

Anonym sa...

vet att jag inte passar in i din vanliga mail-vän krets med den erfarenhet jag har. men å vad jag önskar dig lycka till, er lycka till. Kunde jag med tankekraft fixa detta åt dig skulle jag göra det. Kram./Eirene

Helga sa...

Även jag hajar till över 6 IVF. Inte för att det angår mig det ringaste, och alla är olika, men fy fan vad jobbigt det låter rent ut sagt. Jag har gjort fem och jag hade ALDRIG utsatt mig för det om jag redan haft barn, hur gärna jag än vill ha mer än ett (för det vill jag).

Menar inte att ifrågasätta, det var bara min (oombedda) åsikt. Det är bra att ha en plan!

Anonym sa...

Alla planer börjar med en tanke, en idé. Du har ju en jädrigt god början till ett syskon! Lycka till!