fredag, juli 06, 2007

Leka kalas

I dag var alltså jag och Lillkatten på födelsedagskalas för en ettåring. Hela idén med ettårskalas är ungefär som att leka med dockor.

För en tid sedan fick jag ett mail där avsändaren påstods vara det blivande födelsedagsbarnet. Men som alla vet kan inte ettåringar skriva, de kan inte ens diktera vad som ska skrivas. Jag svarade på mailet och skrev under med Lillkattens namn, som inte heller han kan skriva. Jag tror dessutom att han låg och sov både när jag fick mailet och när jag svarade.

Sedan inhandlades present, en tröja med en katt på. Katt eftersom både jag och födelsedagsbarnets mamma håller på med katter. Återigen något för de vuxna med andra ord. Lillkatten var visserligen med när presenten inhandlades, men han sov gott i sin sjal och hade inga åsikter alls om presentvalet.

På själva kalaset var alla barn mer eller mindre uppklädda, verkligen för oss föräldrar. Barnen själva hade nog föredragit något mer praktiskt och lekbart.

Tårtan och bullarna gick nog hem hos de barn som var tillräckligt stora för att smaka och russinen och kexen i fiskdammspåsen var goda. Men inte var det något av barnen som förstod varför de skulle slängas ett snöre över en duk för att få tag på påsen. Men återigen tyckte vi vuxna att det var väldigt roligt och sött.

Tänk vilken tur vi haft som fått våra små dockor att leka kalas med. Tids nog blir nog barnen så stora att de själva har åsikter, men fram tills dess kan man alltid låtsas.

5 kommentarer:

Anonym sa...

HIhi. Jo, det är ju lite som du säger. Lovisa har precis också knåpat ihop några inbjudningskort till sitt ettårskalas. Hon gjorde de i sömnen. =)

Om vädrets makter tillåter blir det poolparty för barnen. Kan annars inte komma på så mkt annat som just barnen skulle medvetet ha kul av.

Kattmamman (a.k.a. Bridz) sa...

Att träffa andra barn är ju väldigt roligt tycker nog de flesta barn... så egentligen skulle man kunna skippa allt lull lull och bara låta barnen träffas någon timme. Om man bara gjorde det för barnen alltså.

Kapybaran sa...

...egentligen skulle mankunna skippa presenterna och ge barnen en kartong och ett knippe snören.
men det gör man ju inte, för precis som du äger är det ju kul att leka kalas :-)
Kul spaning!

KaKi sa...

Barnlösa kissen ser plötsligt kopplingar mellan barn och katter... Man ger dem kartonger, snören och papper så är lyckan gjord - några fler tips på likheter så kan jag ju snart se min väntan som ett övningsläger??? :-D

Anonym sa...

Återigen levererar du en sanning med fantastisk pricksäkerhet! Tack!
Visst är det till glädje för de vuxna, allt sånt här... fast å andra sidan kanske det hör till den s k socialiseringsprocessen. Om vi vuxna inte beter oss så här kommer aldrig barnen att fatta att högtidsdagar ska uppmärksammas

:-)