måndag, mars 19, 2007

Tillbakablick

Texten här neden skrev jag för ungefär ett år sedan, den är inte tidigare publicerad men nu finns det inget kvar att skydda.

Kattpappan (min man) ska alltså få ett syskon (om allt går bra)

Kattpappan:s pappa (som vi kan kalla för idioten) har ett riktigt knäppt kvinnoförflutet med X antal äktenskap bakom sig + extremt många andra förhållanden och älskarinnor. Idioten är för tillfället tillsammans med en kvinna (vi kan kalla henne Q) som är nio år äldre än Kattpappan och 16 år yngre än Idioten. Jag är verkligen av den åsikten att all kärlek är lika mycket värd, och jag vill verkligen inte sätta mig till doms över åldersskillnader!

Q har inga barn.

Idioten och Q har haft ett stormigt förhållande (liksom alla idiotens förhållanden) När jag och Kattpappan skulle gifta oss bjöd vi naturligtvis in både idioten och Q. Strax innan bröllopet meddelade idioten oss att Q inte skulle komma istället skulle han ta med sig A som varken jag eller Kattpappan hade hört talas om tidigare. Jag blev nog väldigt upprörd men Kattpappan ryckte mest på axlarna, han är van vid idiotens kvinnoaffärer. Någon dag innan bröllopet ringde idiotens bror (Kattpappan:s farbror) upp oss och berättade att Q och idioten nu var gifta och att det var Q och inte A som skulle komma med som bröllopsgäst.

Den här helgen var sedan länge inplanerad för att åka och hälsa på idioten. För c:a tre veckor sedan så berättade idioten att det var slut mellan honom och Q igen. Jaha tänkte vi, det var ju inte så förvånande. Men när vi landade på flygplatsen i den lilla håla idioten bor i var det Q som kom och hämtade oss. Jag och Kattpappan orkade återigen inte ens bli förvånade.

Q åt middag med oss, men sen åkte hon hem till sin lägenhet och sov där. På lördagen var jag och Q ute och simmade och sedan fikade vi hemma hos henne och nu fick jag veta. Q är gravid i vecka tio. Det är inte första gången hon varit gravid med idioten. Förra gången var för fyra år sedan då hon var idiotens älskarinna och då gjorde hon en abort. Under de år Q och idioten levt tillsammans har Q blivit utslängd flera gånger och varje gång har A flyttat in, A finns ju förmodligen med i bakgrunden hela tiden. Jag och Kattpappan har vetat om det här med Q och A. Vad vi inte vetat om är att under de perioder Q och idioten varit ett officiellt par har de gått på fertilitetesbehandlingar. Nu är alltså Q gravid, och det är hon genom insemination.

Idioten slängde med andra ord ut Q någon vecka efter att hon testat positivt av en graviditet som absolut inte kommit till av misstag. Dagen efter bodde A återigen i hans hus.

Kattpappan har varit så glad för att hans pappa varit påläst och verkat intressera sig för kampen att få barnbarn. Men så är alltså inte fallet, idioten har inte tänkt en enda jävla tanke på sin son! Hur kan han inte berätta? Vi har varit väldigt öppna och berättat vad som händer oss. Q har velat att idioten ska berätta för Kattpappan, så det är inte för hennes skull han hållit tyst. Jag tror faktiskt inte att idioten fortfarande nämnt någonting för Kattpappan. Jag tror att Kattpappan vet att Q är gravid, men jag tror inte att han har en aning om hur det har gått till. Jag tror att han tror att Q har lurat till sig en graviditet genom att säga att hon skyddar sig.Kattpappan försvarar alltid sin pappa i alla lägen, Kattpappan har ju ingen annan.

Jag fattar inte hur jag ska kunna berätta allt det här för honom?

Det hade varit jobbigt att ta in att det skulle komma ett syskon, men hade vi fått veta att de kämpade precis som oss skulle vi kunnat acceptera det. Men nu i denna härva av lögner och svek, jag tror allvarligt talat inte att jag någonsin mer kommer att kunna umgås med min svärfar igen.

10 kommentarer:

Isidor sa...

Nej, sannolikt behöver du aldrig träffa din svärfar igen. Och Lillkatten blir nog tvungen att växa upp utan farfar, men alternativet är sämre.

Kajsa Bergman Fällén sa...

Ibland orkar man inte med människor längre, de tär allt för mycket på den ork man har. Man mår allt för dåligt av att umgås med dem. Då ska man inte umgås med dem heller, oavsett om man är släkt med dem eller inte.

Låter iofs lättare än det är...

Tingeling sa...

Å herregud. Och jag som trodde att vår familj är den mest Fucked Up på denna jord.

Vet inte vad jag ska skriva..

Isidor sa...

Tror inte alla det?

Pia sa...

Vad kan man säga? Vilken soppa. Och så det stackars barnet mitt i alltihop. Jag fattar inte hur man kan välja att ha det som Q och A och flytta ut och in och fram och tillbaka med en notoriskt otrogen man. Var är självkänslan oche genvärdet?

Isidor sa...

Var är det grundläggande förståndet? Hur lyckas de, med sina ringa själsförnödenheter, ens gå upprätt? Hur kan de överleva, rent biologiskt?

Astillbe sa...

Oj... Vad hände sedan?

Astillbe sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Isidor sa...

Vad som hände sedan står att läsa i en handfull inlägg i min blogg.
De är dock inte markerade på något sätt, utan det är bara att läsa från början. Och det är skitjobbigt, så du behöver inte.

Kapybaran sa...

oj. minns när du skrev tt de skulle ha barn.... men att det var en sån härva bakom. ojojoj.

vilka människor det finns.