onsdag, november 01, 2006

Iaktagelse

Jag vill inte på något sätt ironisera eller klaga på er alla underbara människor som ger mig kommentarer på inläggen, och jag är väldigt tacksam för era vagnstips!!!!!

Men jag kan inte låta bli att notera att det här med vagn berör alla. Om jag någon gång skrivit ett politiskt inlägg av debattkaraktär har jag fått ytterst få kommentarer. Men när jag skriver om vagnar så har alla en åsikt.

Tydligen är vagnsköp något som förenar alla föräldrar, vare sig man älskar att frossa i detaljer eller om man ser vagnen som något nödvändigt ont.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Barnvagn är skitttråkigt! Jag höll också på att få spel av alla val som jag var totalt ointresserad av. Mitt tips: Köp en enfärgad sittvagn (Emmaljunga eller Brio) och ha en hårdlift i. Billigast och bäst. Vagnen räcker i två år och barnet är vänt mot dig, vilket det ska vara - jfr med framåtvända sulkys som många ettåringar hamnar i. Bärschal eller BabyBjörn är trevligt och mysigt, men är du lika stark i ryggmuskulaturen som kvinnorna i tredje världen? Om inte, lär det bli tungt i längden.

Kattmamman (a.k.a. Bridz) sa...

Ja jag är ganska stark och var väldigt vältränad innan gravidteten. Och jag hoppas kunna återuppta träning på ett eller annat sätt när barnet kommit ut.

Dessutom lever jag ett så otroligt mycket lättare liv än kvinnor i tredje världen, jag behöver ju inte sköta ett jobb samtidigt som jag bär runt på mitt barn.

Och så tror jag att man tränar upp musklerna genom att bära mycket, barnet väger ju inte många kilo från början, så medan jag (och kattpappan) bygger upp våra muskler så ökar belastningen hela tiden.

Så jo, om barnet trivs i sjal så tror jag inte att min kropp är begränsningen. Däremot köper jag argumentet om att det är väldigt bra att ha vagn när man ska handla, och också att det är bra att ha vagn som bebis kan sova i, ibland på dagarna eftersom vi inte tänker ha någon säng.

Pia sa...

Jag tror att det är mindre känsligt att prata vagnar än poliik, kanske därav de fler kommentarerna?

Om det hade varit aktuellt (och möjligt) med fler barn för vår del så tror jag att jag hade skippat liggvagn, burit på bebisen och skaffat en shoppingvagn att släpa runt eventuell packning i. Och sen hade jag använt en mindre och lättare sittvagn när barnet blev större.

Men allt är ju bra, bara man trivs.

Anonym sa...

Lätt att svara....jag tycker att politik är dööööötråkigt att diskutera och speciellt nu efter maktskiftet.

Tant L

Anna sa...

Ja, barnvagn är en liten lagom och överblickbar fråga att diskutera. Värre är det med politiken. Jag har en förmåga att hela tiden tänka "å ena sidan"... och sedan "men å andra sidan", så i slutändan vet jag aldrig riktigt vad jag tycker.

En vacker dag kommer det ett inlägg om ekonomisk politik på min blogg. Men jag tror det kräver att Lilla My börjar sova ordentliga tupplurar på dagtid först, annars har jag aldrig nog med tid att tänka igenom det jag skriver :-)

Anonym sa...

Jag kan mer saker om barnvagnar än politik och dessutom är politik SÅ tråkigt. Och du verkar vara lite för smart för att man ens skulle våga försöka.

Isidor sa...

... och det är ju därför folk pratar barnvagnar. Det är nog många som tycker som du. Väl formulerat Hemlliz.

Linda sa...

Jag håller med Hemlliz helt och hållet!

För övrigt läser du ju min blogg så du vet ju att jag är en av de där töntarna som har lagt ner massor med tid på att hitta den rätta vagnen =) Och nej, jag kan inte svara på varför det har varit så viktigt.

Kapybaran sa...

nä, barnvagnsdjungeln är lite too much. när vi väntade dottern fick jag panik vid första besöket på babyland. Så inför denna grav var jag mkt nöjd med att vi har vår brio i garaget. Men...nu får man ju tänka om. Tror inte twins vill ligga ihoptryckta i singelvagn :-)
Så det blir ut i dubbelvagnsdjungeln för vår del. fasa.

Kapybaran sa...

och förresten:
visst var det så att du mådde räv i början? har du något bra knep att dela med dig av? inte ens äppelmos funkar den här gången.